Sivas Merkez Olukman Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Olukman Köyü Tanıtım Rehberi
11:46 - Mayıs 28 2020 Perşembe

Olukman

Nüfusu: 558 kişi

İl Merkezine Uzaklığı: 41 km

Olukman İsmi Nereden Geliyor?

Sivas ili merkezine bağlı olan Olukman köyünün adının nerden geldiğine dair kesin bilgi bulunmamaktadır.

Olukman Köyünün Tarihi

İç Anadolu Bölgesin en eski kentlerinden olan Sivas’a bağlı olan Olukman’ın tarihinin çok eskilere dayandığı tahmin edilmektedir. Zamanında Türkmen köylerine faydalı olabilmek amacıyla seyyah olarak gezen bir lokman varmış. Köy halkı Lokman hekimin köye yerleşmesini istemiştir. İstek üzerine lokman hekim köye yerleşmiştir. Eskiden daha fazla olan nüfusu günümüzde azalmıştır. Köy statüsünde olan Olukman’da muhtar seçimleri yapılarak yönetim belirlenir. 2004 yılında yapılan seçimleri H. İbrahim Susuz kazanmıştır.

Olukman Köyünün Yemekleri

Olukman köyü halkı geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlamaktadır. Yemek kültürü de geçim kaynaklarıyla yakından alakadardır. Yemeklerin ana malzemesini et ve un oluşturur. Yeşillik, sebze kullanımı azdır.

Olukman Köyünün Coğrafi Konumu

Olukman köyünde ilkokul bulunmaktadır. Kanalizasyon şebekesi bulunmayan köyde içme suyu şebekesi vardır. Sağlık ocağı bulunan Olukman’da PTT şubesi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalttır. Ulaşım kolay olduğundan PTT işleri ve diğer resmi işler merkezde yapılır. Sabit telefon ve elektrik imkanı bulunmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi