Sivas Merkez Mescidli Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Mescidli Köyü Tanıtım Rehberi
21:06 - Haziran 11 2020 Perşembe

Mescidli

Nüfusu: 136

İl Merkezine Uzaklığı: 7 km

Mescidli İsmi Nereden Geliyor?

Mescidli, İç Anadolu Bölgesi’nin en gelişmiş ve en önemli kentlerinden olan Sivas merkezine bağlı bir mahalledir. Yönetim olarak Sivas valiliğine bağlıdır. İsim olarak neden Mescidli dendiğine dair kesin bilgi bulunmamaktadır.

Mescidli Köyünün Tarihi

Mahallenin şimdiki adıyla kurulmasının 16.yy’a dayandığı bilinmektedir. Emlek yöresinin ilk yerleşim yeri olan Mescidli köyünde Klasik Roma döneminden kalma yapılar bulunmaktadır. Tipik Anadolu yerleşim yeri özelliği taşımaktadır. Köy halkını Türkmenler oluşturmaktadır. Şimdiki yerinden 3 km yukarıda kurulmuş olan köy yaşadığı sel ve heyelan felaketlerinden dolayı taşınmak zorunda kalmıştır.

Mescidli Köyünün Yemekleri

Mescidli köyünün yemeklerinin ana malzemesi un ve ettir. Yeşillik, sebze çok üretilmediğinden yemeklerde fazla kullanılmaz. Köyün popüler yemekleri arasında patatesli mantı ve Hingel bulunur.

Mescidli Köyünün Coğrafi Konumu

Sivas merkezinin Güney Doğu tarafından yer almaktadır. Merkeze 7 km uzaklıktadır. Taşlıdere mevkiinde yer alan köyde konumundan dolayı karasal iklim hakimdir. İklimin etkisiyle Mescidli’de tarım ve hayvancılık yapılmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi