Sivas Merkez Menşurlu Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Menşurlu Köyü Tanıtım Rehberi
23:29 - Mayıs 25 2020 Pazartesi

Menşurlu

Nüfusu: 127 kişi

İl Merkezine Uzaklığı: 54 km

Menşurlu İsmi Nereden Geliyor?

İç Anadolu’nun önemli kentlerinden biri olan Sivas ili merkezine bağlı olan Menşurlu köyüne neden bu adın verildiğine dair net ve kesin bilgi yoktur.

Menşurlu Köyünün Tarihi

Köy, dışarıya göç veren bir özelliktedir. 1997 yılında 277 olan nüfusu 2000 yılında 253, 2007 yılında 127 olmuştur. İlk yerleşim tarihi ve kimlerin yerleştiğine dair net bilgi yoktur. Nüfus verilerine göre Menşurlu köy statüsündedir. Köyde muhtarlık seçimleri yapılmaktadır. Yapılan 2004 seçimlerinde Esef Cingöz kazanarak muhtarlık görevini yerine getirmiştir.

Menşurlu Köyünün Yemekleri

Menşurlu köyü yemeklerinin temel malzemesini bölgede üretilen tarım ürünleri ve et oluşturur. Köyde tarım ve hayvancılık yapılır. Tarım ürünlerini olarak ağırlıklı arpa, buğday, patates gibi ürünler oluşturmaktadır.

Menşurlu Köyünün Coğrafi Konumu

İlkokulun bulunduğu Menşurlu köyünde temiz su şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesinin olmadığı köyde PTT acentesi de yoktur. Sağlık kurumu yoktur. Köye ulaşan yol asfalt olduğundan köy halkı PTT, sağlık ocağı ve diğer resmi işlerini merkezde halletmektedir. Menşurlu köyünde sabit telefon ve elektrik imkanı vardır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi