Sivas Merkez Kuzören Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Kuzören Köyü Tanıtım Rehberi
18:45 - Mayıs 25 2020 Pazartesi

Kuzören

Nüfusu: 551 kişi

İl Merkezine Uzaklığı: 48 km

Kuzören İsmi Nereden Geliyor?

İç Anadolu bölgesinin en eski kentlerinden olan Sivas’ın merkez köyleri arasında yer alan Kuzören köyüne bu adın neden verildiğine dair kesin bir bilgi yoktur.

Kuzören Köyünün Tarihi

Kaynaklarda kesin bir tarih verilmemesine rağmen Kuzören köyünün tarihinin 1700’lü yıllara dayandığı tahmin edilmektedir. Yakın çevresindeki köylere oranla Kuzören’in nüfusu daha fazladır. Köyde muhtarlık seçimi yapılır. Demokratik olarak yapılan seçimleri kazanan muhtar olur. 2004 yılında yapılan seçimleri Halil Özdemir kazanmıştır.

Kuzören Köyünün Yemekleri

Karasal iklimin hakim olduğu köyde insanlar geçimlerini tarım ve hayvancılık ile sağlamaktadır. Karasal iklimden dolayı tarım ürünleri çok zengin değildir. Köyün yemek kültürünü yetiştirilen buğday, arpa ve çavdar gibi ürünler ile et oluşturur.

Kuzören Köyünün Coğrafi Konumu

Yıldız Dağı’na yamaç olan Kuzören köyünün çevresinde Yakupoğlan, Yıldız ve Kurtlapa beldeleri bulunur. Köyde ilkokul vardır. Temiz su şebekesinin bulunduğu köyde kanalizasyon şebekesi yoktur. Köye ulaşım sağlayan yol asfalttır. Sabit telefon imkanı bulunan köyde elektrik de vardır. PTT ve sağlık ocağı gibi kurumlar yoktur.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi