Sivas Merkez Kumyurt Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Kumyurt Köyü Tanıtım Rehberi
10:21 - Haziran 2 2020 Salı

Kumyurt

Nüfusu: 139 kişi

İl Merkezine Uzaklığı: 22 km

Kumyurt İsmi Nereden Geliyor?

Sivas merkeze bağlı olan Kumyurt köyüne neden bu adın verildiğine dair net bir bilgi bulunmamaktadır. Sadece toprak yapısından dolayı bu ismin verilmiş olabileceğine dair yorumlar vardır.

Kumyurt Köyünün Tarihi

Köyün kuruluşu ve ilk yerleşenleri hakkında kesin bilgi yoktur. Nüfusu çok değildir. Köy tüzel kişiliğine sahip olan Kumyurt’ta muhtar seçimleri yapılır. Yapılan seçimler neticesinde kazanan verilen süre içinde köyün ihtiyaçlarını giderme adına görevlendirilir. 2004 yılında yapılan seçimleri Celal Kodaz kazanmıştır.

Kumyurt Köyünün Yemekleri

İç Anadolu bölgesinde yer alan Kumyurt köyünde karasal iklim hakimdir. Köyde iklime bağlı ürünlerin yetiştirilebildiği tarım yapılır. Tarım ve hayvancılığın yapıldığı köyün yemek kültürü de buna bağlı olacak gelişmiştir.

Kumyurt Köyünün Coğrafi Konumu

Sivas merkeze 22 km uzaklıktadır. Köyde ilkokul, ortaokul ve lise olmadığından dolayı öğrenciler taşımalı eğitimle eğitim görmektedir. Köyde içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT ve sağlık ocağı yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yollar asfalttır. Köyde sabit telefon ve elektrik imkanı bulunmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi