Sivas Merkez Kulyusuf Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Kulyusuf Köyü Tanıtım Rehberi
12:07 - Haziran 1 2020 Pazartesi

Kulyusuf

Nüfusu: 207 kişi

İl Merkezine Uzaklığı: 34 km

Kulyusuf İsmi Nereden Geliyor?

Kulyusuf köyü, Sivas ilinin merkezine bağlı bir köydür. İsminin nerden geldiğine dair net bir bilgi bulunmamaktadır.

Kulyusuf Köyünün Tarihi

Köyün hangi tarihte ve ne zaman kurulduğuna dair net bir bilgi bulunmaz. Kayıtlara geçen bir bilgi olmamasına rağmen 1700’lü yılların başlarında kurulmuş olabileceği tahmin edilmektedir. Nüfus sayısı dikkate alındığından Kulyusuf köy statüsündedir. Tüzel kişiliği nedeniyle köy muhtarlar tarafından yönetilmektedir. Muhtar seçimleri yapılmaktadır. 2004 yılında yapılan seçimlerde köyün muhtarı Nurettin Yağlı seçilmiştir.

Kulyusuf Köyünün Yemekleri

İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Kulyusuf köyünde tarım ve hayvancılık yapılmaktadır. Karasal iklimin hakim olduğu köyde tarım ürünleri çeşitlilik arz etmez. Yemek kültüründe köyde üretilen tarım ürünleri ve et ağırlıklıdır. İçli köfte, bazlama, patatesli köfte, madımakla yapılan yemekler popülerdir.

Kulyusuf Köyünün Coğrafi Konumu

Kulyusuf köyü, Tecer dağının eteğindedir. Kaya dedenin olduğu yerde yer alan Kulyusuf köyünde ilkokul bulunmaktadır. Köyün çocukları ilkokul eğitiminden sonra yakın mesafedeki liselerde eğitim görmektedir. Temiz içme suyu şebekesi bulunan köyde kanalizasyon şebekesi yoktur.  PTT’nin şubesi yoktur. Sağlıkla alakalı bir kurum bulunmamaktadır. Sağlık ve PTT hizmetleri 34 km uzaklıktaki merkezden alınır. Köye gelen yollar asfalttır. Köyde elektrik ve sabit telefon imkanı bulunmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi