Sivas Merkez Koyuncu Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Koyuncu Köyü Tanıtım Rehberi
10:09 - Haziran 3 2020 Çarşamba

Koyuncu

Nüfusu: 251 kişi

İl Merkezine Uzaklığı:

Koyuncu İsmi Nereden Geliyor?

Koyuncu köyünün adının nerden geldiğine dair kesin bilgi bulunmamaktadır.

Koyuncu Köyünün Tarihi

Köyün ne zaman kurulduğunda dair kaynaklarda net bilgi yoktur. Fakat Suriye’den gelen Türkmenler tarafından köyün kurulduğu tahmin edilmektedir. Halep tarafından gelen İlbey Türkmenlerinin kurduğu tahmin edilen Koyuncu günümüzde köy tüzel kişiliğine sahiptir. Tüzel kişiliği temsil eden ve köyü yöneten muhtardır. 1999 yılında yapılan muhtarlık seçimlerinde Halil Erdem, 2004 yılında yapılanlarda A. Turan Eğri kazanmış ve muhtarlık görevini yerine getirmişlerdir.

Koyuncu Köyünün Yemekleri

Koyuncu köyünde karasal iklim hakimdir. İklim ekilen tarım ürünlerini etkilediğinden doğrudan yemek kültürünü de etkilemektedir. Hayvancılık yapılan köyün yemeklerinde et ve tahıl ürünleri hakimdir. Köyün en güzel lezzetleri arasında; Bulgur Pilavı, Dalturşusu, Sübüra, Lavaş, Katık, Lavaş Pancararası ve Pancar Kavurmasıdır.

Koyuncu Köyünün Coğrafi Konumu

Sivas merkezin güneybatısında yer almaktadır. Merkeze 37 km uzaklıkta bulunan Koyuncu köyü Kayseri- Sivas yolu üzerindedir. Köy insanları iş için farklı illere göç etmektedir. Koyuncu köyü halkının evlatlarından çok sayıda hakim, savcı, avukat, doktor, idaresi, memur, siyasetçi, öğretmen ve polis gibi kıymetli mesleklere sahip kişiler vardır. Her yıl köyde Elbeyli şenlikleri yapılmaktadır. Yapılan şenliklere göç eden gurbetçiler de katılmaktadır. Köyde ilkokul bulunmaktadır. Atık su şebekesi ve temiz su şebekesi bulunur. Sağlık ocağı bulunan köyde PTT bulunmaz. Köye giden yol asfalttır. Ulaşımın kolay olduğu köyde sabit telefon ve elektrik hizmeti vardır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi