Sivas Merkez Kolluca Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Kolluca Köyü Tanıtım Rehberi
01:03 - Haziran 7 2020 Pazar

Kolluca

Nüfusu: 262 kişi

İl Merkezine Uzaklığı: 15 km

Kolluca İsmi Nereden Geliyor?

Sivas’ın merkezine bağlı köyler arasında yer alan Kolluca’nın eski adı Kahkik idi. Köy ikiye bölününce adı Kolluca olarak değiştirilmiştir.

Kolluca Köyünün Tarihi

Kolluca köyünün tarihçesi hakkında net ve kesin bilgi bulunmamaktadır. Nüfusu göz önünce bulundurulduğundan köy statüsünde bulunan Kolluca’da muhtarlık seçimleri yapılarak yönetilir. 1999 yılında Osman Kumru, 2004 yılında Osman Öztürk muhtar olarak seçilmiştir.

Kolluca Köyünün Yemekleri

İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Kolluca köyünde karasal iklim hakimdir. Karasal iklimde tarım ürünü üretimi sınırlıdır. Buğday, arpa, çavdar, bulgur tarzında ürünler üretilir. Hayvancılık yaygındır. Köyde yapılan tarım ve hayvancılık yemek kültürünü etkilemiştir. Köyün yol kenarlarında madımak adı verilen bir ot bitmektedir. Harmanlarda da olan madımaktan yemekler yapılmaktadır. Çökelekli saç katmeri köyün en popüler lezzetidir.

Kolluca Köyünün Coğrafi Konumu

Nüfusu diğer köylere göre daha fazla olan Kolluca’da ilkokul bulunmaktadır. Kanalizasyon şebekesi yoktur. Temiz su şebekesi vardır. Köye ulaşım sağlayan yol asfalttır. Köyde sağlık ocağı ve PTT gibi kurumlar olmadığından halk işlerini halletmek için merkeze gitmektedir. İletişim için sabit telefon vardır. Elektrik imkanı bulunmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi