Sivas Merkez Köklüce Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Köklüce Köyü Tanıtım Rehberi
19:44 - Haziran 4 2020 Perşembe

Köklüce

Nüfusu: 349 kişi

İl Merkezine Uzaklığı: 17 km

Köklüce İsmi Nereden Geliyor?

Sivas’ın merkezine bağlı bir köy olan Köklüce’nin adının nerden geldiği tam olarak bilinmemektedir. Eskiden Bozarıt olarak bilinmektedir.

Köklüce Köyünün Tarihi

Kızılırmak kenarında yer alan çok şirin bir köydür. Karasal iklimin hakim olduğu Köklüce köy tüzel kişiliğine sahiptir. Muhtarlık seçimlerinde kazanan kişi köyün yönetimini yapmaktadır. 2004 yılında yapılan seçimlerde Durmuş Çiçek kazanmış ve muhtarlık vazifesini yapmıştır. İlerleyen yıllarda seçimler devam etmektedir.

Köklüce Köyünün Yemekleri

Köklüce köyünde tarım ve hayvancılık yapılmaktadır. Tarım ürünlerine ve ete bağlı yemekler hakimdir. İçli kete, patatesli ve kıymalı içli köfte, bazlama gibi lezzetler sıklıkla tüketilmektedir.

Köklüce Köyünün Coğrafi Konumu

Sivas Ankara yolu üzerinde yer alan Köklüce merkeze 18 km uzaklıktadır. Öğrenciler köyde bulunan ilkokulda eğitim almaktadır. Temiz su ve atık su şebekesi bulunmaktadır. PTT ve acentesi, sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köy halkı ihtiyaçlarını merkezden gidermektedir. Köye ulaşım sağlayan yol asfalttır. Elektrik ve sabit telefon imkanı bulunmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi