Sivas Merkez Kızılöz Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Kızılöz Köyü Tanıtım Rehberi
19:21 - Mayıs 29 2020 Cuma

Kızılöz

Nüfusu: 266 kişi

İl Merkezine Uzaklığı: 63 km

Kızılöz İsmi Nereden Geliyor?

Sivas ilinin merkez köylerinden biri olan Kızılöz’ün adının nerden geldiği kesin olarak bilinmektedir.

Kızılöz Köyünün Tarihi

Kızılöz köyünün tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Köyde yaşayanların büyük çoğunluğu Oğuzların, Bozok kolunun, Alkırevli boyunun, Elbeyli Türkmen aşiretine mensup olduğu bilinmektedir. Halep üzerinden 12.asırda gelerek topraklara yerleşmişlerdir. Yakın çevrede Elbeyli aşiretine bağlı toplam 42 köyün olduğu bilinmektedir. Mersin Erdemli, Kilis Elbeyli ve ülkemizin birçok yerinde Elbeyli Türkmen aşiretinden insanlar yaşamaktadır. Suriye’de dahi yaşadıkları bilinir. Aşirete mensup olanların akrabalık bağları çok kuvvetlidir.

Kızılöz Köyünün Yemekleri

Kızılöz, İç Anadolu bölgesinde yer alır. Doğal olarak karasal iklimin etkisi altındadır. Köyde arpa, buğday gibi temel ürünlerin tarımı ile hayvancılık yapılır. Yemek kültürü hayvancılık ve ekilen ürünler etrafında şekillenir.

Kızılöz Köyünün Coğrafi Konumu

Kızılöz köyünde ilkokul vardır. İçme suyu şebekesinin yer aldığı köyde kanalizasyon şebekesi yoktur. Sağlık ocağı gibi sağlık kuruluşları yoktur. PTT acentesi veya şubesi yoktur. Köye giden yol asfalttır. Sabit telefon ve elektrik imkanı bulunmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi