Sivas Merkez Kızılova Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Kızılova Köyü Tanıtım Rehberi
01:06 - Mayıs 31 2020 Pazar

Kızılova

Nüfusu: 102 kişi

İl Merkezine Uzaklığı: 54 km

Kızılova İsmi Nereden Geliyor?

Sivas ili merkezine 54 km uzaklıkta bulunan Kızılova köyünün adının nerden geldiğine dair kesin bilgi yoktur. Halk arasında konuşulanlara göre köy adını kızıl rengindeki toprağından almıştır.

Kızılova Köyünün Tarihi

Köyün tarihi hakkında net bilgilere rastlanmamaktadır. Şuanda köye statüsünde olan Kızılova’da muhtarlık yönetimi vardır. Muhtarlık seçimleri yapılmaktadır. 1984’de Duran Kaya, 1989’da Nuru Kıvrak, 1994’te Dursun Alpaslan, 1999’da Kaya Komu ve 2004 yılında Bahattin Koçyiğit muhtar olarak seçilmiştir.

Kızılova Köyünün Yemekleri

İç Anadolu bölgesinde yer alan köyde karasal iklim hakimdir. Karasal iklimin de etkisi ile buğday, çavdar, arpa gibi ürünlerin tarımı yapılır. Hayvancılığın da yapıldığı köyün yemekleri yapılan tarım ürünleri ve et kaynaklıdır.

Kızılova Köyünün Coğrafi Konumu

Köyde yıllar öncesinde yapılmış olan bir ilkokul vardır. Fakat kullanılmamasından dolayı öğrencilerin eğitimleri taşımalı eğitimle yapılmaktadır. Kirli su şebekesinin olmadığı köyde temiz su şebekesi bulunmaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalttır. Köyde sabit telefon kullanılmaktadır. Elektriğin olduğu köyde PTT ve sağlık ocağı bulunmamaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi