Sivas Merkez Kervansaray Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Kervansaray Köyü Tanıtım Rehberi
22:18 - Haziran 10 2020 Çarşamba

Kervansaray

Nüfusu: 66 kişi

İl Merkezine Uzaklığı: 28 km

Kervansaray İsmi Nereden Geliyor?

Kervansaray köyü, Sivas ilinin merkez köylerinden biridir. Köy eskiden kervanların geçtiği yol üzerinde kurulduğundan dolayı Kervansaray olarak adlandırılmıştır.

Kervansaray Köyünün Tarihi

Kervansaray köyünde 1999 yılında dernek kurulduğu bilinmektedir. Daha eskilerine dair resmi açıklamalar kaynaklarda net bir açıklama yer almaz. Bundan dolayı kesin bilgi vermek mümkün değildir.

Kervansaray Köyünün Yemekleri

Kervansaray, İç Anadolu Bölgesinin iklimini yaşamaktadır. Karasal iklimin yaşanması yapılan tarımı sınırlandırmıştır. Köy halkı geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlar. Yemek kültürü yetiştirilen ürünlerle bağlantılıdır. Sivas merkezdeki yemek anlayışı köy için de geçerlidir. Kervansaray köyünde balcılık da yapılır. Hıdırın Balı oldukça meşhurdur.

Kervansaray Köyünün Coğrafi Konumu

Köy olmasından dolayı Kervansaray’da muhtar seçimleri yapılır. Köyde öğrencilerin gidebileceği ilkokul yoktur. Alternatif yöntemler kullanılarak çocuklar eğitimlerini alırlar. Köy halkının temiz suyunu sağlayan şebeke vardır fakat kanalizasyon şebekesi yoktur. Posta işleri için PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı olmadığından dolayı köy halkı merkeze gitmektedir. Köy yolu asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi