Sivas Merkez Keçili Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Keçili Köyü Tanıtım Rehberi
11:22 - Haziran 12 2020 Cuma

Keçili

Nüfusu:  99 kişi

İl Merkezine Uzaklığı: 39 km

Keçili İsmi Nereden Geliyor?

Sivas ilinin merkez köylerinden biri olan Keçili köyüne adının verilmesine neden olan olay; Hanlı köyünden birisi keçi ağılını şimdiki köyün yerine kurmasıdır. Keçi ağılının kurulmuş olması zamanla mekanın yerleşim yeri olmasına neden olmuştur.

Keçili Köyünün Tarihi

Keçili köyünün tarihi geçmişinin çok eskilere dayandığı rivayet edilmektedir. Köyde yaşayan sakinler, Elbeyli Türkmen aşiretine mensuptur. Elbeyli Türkmen aşireti ise 12. yy’ın başlarında Halep taraflarından gelmiştir. Halep’ten gelen Elbeyli Türkmenleri Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerine dağılmışlardır. Türkiye’de Kilis ve Mersin Erdemli’de bulunan Elbeyli aşiretinin Suriye’de de akrabaları vardır. Akrabalık bağlarına ve geleneklerine çok bağlıdırlar. Yaklaşık olarak 42 tane Elbeyli aşiretinden köy vardır.

Keçili Köyünün Yemekleri

Keçili köyünün çok enfes lezzetleri vardır. Köy yemekleri arasında; Külahlı mantı, Madımak, Patates Közleme, Ayran Çorbası, Su Böreği, Mumbar, Pancar turşusu, Gilik, Turşu kavurması ve Gaygana bulunur. Karasal iklim olduğundan tarım çok gelişememiştir.

Keçili Köyünün Coğrafi Konumu

Keçili köyü, Sivas iline 39 km uzaklıktadır. Köy yolları asfalttır.

 

 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi