Sivas Merkez Karaçayır Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Karaçayır Köyü Tanıtım Rehberi
22:41 - Haziran 19 2020 Cuma

Karaçayır Köyü

Nüfusu: 80

İl Merkezine Uzaklık: 22 km

Karaçayır İsmi Nereden Geliyor?

Karaçayır köyünün ismi köy girişinde bulunan çayırlık alanlardan gelmektedir.

Karaçayır Köyünün Tarihi

Karaçayır köyü eski bir Türkmen yerleşim alanıdır. Köyde çok fazla çayırlık alan olması nedeni ile adı Karaçayır denilmiştir.

Karaçayır Köyünün Coğrafi Konumu

Karaçayır köyü Sivas merkezine 22 km uzaklıkta yer almaktadır. Köyde karasal iklim görülmektedir. Kış ayları oldukça fazla kar yağışı yaşanmaktadır. Bitki örtüsü ise bozkırdır. Karaçayır köyünün kurulduğu alana çok yakın olan bir çam ormanı bulunmaktadır.

Yöre haklı geçimlerini tarım ve hayvancılık yaparak sağlamaktadır. Bu köyü pek çok köyden ayıran özelliği ise genç nüfusun %90 kadarının üniversite veya yüksekokul bitirmiş olmalarıdır.

Köyde çocukların eğitimi için bir okul yoktur. Eğitim taşımalı olarak gerçekleşmektedir veya öğrencilerin yurtta kalmaları ile eğitim hayatları devam etmektedir. Köyde elektrik, su şebekeleri ve telefon hattı bulunurken kanalizasyona ait alt yapı bulunmamaktadır. Köyde sağlık ocağı, PTT veya başka bir kuruma ait hizmet veren bina yoktur. Köye ulaşımın kolay sağlanması adına asfalt yol yapılmıştır.

Karaçayır Köyünün Yemekleri

Karaçayır mutfağında en çok dikkat çeken yöresel yemekleri ise madımak, kömbe ve kavurgadır. Ayrıca Sivas’a ait yöresel lezzetleri de bulunmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi