Sivas Merkez Kabasakal Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Kabasakal Köyü Tanıtım Rehberi
00:38 - Haziran 14 2020 Pazar

Kabasakal Köyü

Nüfusu:164

İl merkezine uzaklık:42 km

Kabasakal İsmi Nereden Gelmektedir?

Kabasakal isminin nereden geldiğine dair bir bilgi veya belge bulunmamaktadır.

Kabasakal Köyü Tarihçesi

Kabasakal köyü kurucu beylerinden biri İsmail Kurt beydir. İsmail Kurt’un soyu Osmanlı’ya dayanmaktadır. Kilis’ten göç etmişlerdir. Ayrıca köy genelinde yapılan çalışmalarda Roma dönemine ait kalıntılar bulunmuştur. Bu alanda yaşamın oldukça eski tarihlere dayandığının göstergesidir.

Kabasakal Köyünün Coğrafi Konumu

Kabasakal köyü Sivas merkeze yaklaşık olarak 42km uzaklıkta bulunmaktadır. Köyde karasal iklim görülmektedir. Bitki örtüsü olarak da bozkır görülmektedir. Kış aylarında çok fazla kar yağışı alması nedeni ile zaman zaman köyün yolu kapanabilmektedir.

Köy halkı geçimini tarım ve hayvancılık ile yapmaktadır. Köyde ilköğretim için bir adet okul vardır. Ancak ortaokul için çocuklar merkezde yurtlarda kalarak eğitim almaktadır. Köyde PTT ve sağlık ocağı yoktur. Köyde fırın veya market gibi genel ihtiyaçların alınması için gerekli yer yoktur. Kabasakal köyünde su konusunda büyük bir sıkıntı mevcuttur. Köyde su belli saatlerde verilmektedir. Kanalizasyon şebekesi de bulunmamaktadır.

Kabasakal Köyünün Yemekleri

Kabasakal köyünde pancar aşı, gillik, evelik sarması, madımak, kete, süzme pilav ve ayran çorbası ön plana çıkan bazı lezzetlerdendir.

 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi