Sivas Merkez Hocabey Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Hocabey Köyü Tanıtım Rehberi
21:15 - Haziran 11 2020 Perşembe

Hocabey Köyü

Nüfusu: 155

İl Merkezine Uzaklık: 15 km

Hocabey İsmi Nereden Geliyor?

Köyün adının nerden geldiği bilinmemektedir. Adının Antep’in Hocabey köyünden gelerek buraya yerleşenler tarafından verildiği düşünülmektedir. Resmi bir belge bulunmamaktadır.

Hocabey Köyünün Tarihi

Köy hakkında maalesef bir tarihi bilgi bulunmamaktadır. Ancak köyün Gaziantep Elbeyli ilçesi Hocabey köyünden geldiği için bu adı aldığı düşünülmektedir.

Hocabey Köyünün Coğrafi Konumu

Hocabey Köyü Sivas merkeze 15 km uzaklıkta bulunmaktadır. Ortalama olarak 1500 rakıma sahiptir. Köyde karasal iklim hâkimiyeti söz konusudur. Bu nedenle kış ayları oldukça soğul ve kar yağışlı olmaktadır. Bitki örtüsü olarak bozkır görülmektedir.

Köy ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Köy yoğurdu ile meşhur olduğu için yerel halk yoğurt yapımı ile geçimi sağlamaktadır. Köyde dokumacılık da yapılmaktadır.

Hocabey köyünde nüfus azlığı nedeni ile bir okul yoktur. Taşımalı eğitim yapılmaktadır. Köye ulaşım bir toprak yol ile sağlanmaktadır. Köyde hizmet alabileceğiniz sağlık ocağı veya bir PTT mevcut değildir. Köyde elektrik ve su şebekesi varken kanalizasyon yoktur. Ayrıca iletişimin sağlanabilmesi için sabit telefon hattı bulunmaktadır.

Hocabey Köyünün Yemekleri

Yörede yoğurt oldukça meşhur. Ancak bilinen özel bir yemeği mevcut değildir. Sivas genelinde olan hingel, erişte, kete, sübüra gibi yemekler burada da yapılmaktadır.

 

 

 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi