Sivas Merkez Himmetfakı Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Himmetfakı Köyü Tanıtım Rehberi
21:09 - Haziran 11 2020 Perşembe

Himmetfakı Köyü

Nüfusu: 81

Rakım: 1520

İl Merkezine Uzaklığı: 13 Km

Himmetfakı İsmi Nerden Geliyor?

Himmetfakı adının yerleşim yerine nasıl verildiğine dair resmi bir kayıt bulunmamaktadır. Bu nedenle isminin nasıl verildiği bilinmiyor.

Himmetfakı Köyünün Tarihi

Himmetfakı Köyü hakkında pek bir şey bilinmemekteydi. Ancak 2008 yılında keşfedilen Tümülüsler köyün tarihçesine ışık tutmaktadır. Doğal sit alanı ilan edilen bölgede bulunan kalıntılar ve mermer mezar parçalarının incelemesi yapıldığında Roma dönemine ait olduğunu işaret etmektedir. Yani Himmetfakı Köyünün tarihi Roma dönemini işaret etmektedir.

Himmetfakı Köyünün Coğrafi Konumu

Himmetfakı Köyü Sivas merkeze yaklaşık olarak 13 km uzaklıkta bulunmaktadır. Köy İç Anadolu Bölgesi içerisinde yer aldığı için karasal iklim görülmektedir. Bitki örtüsü bozkırdır. Ortalama olarak 1520 rakımı bulunmaktadır. Köyde kış ayları oldukça soğuk ve kar yağışlı geçmektedir.

Köy halkı geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlamaktadır. Köyde ilkokul bulunmamaktadır. Eğitim için Sivas merkeze taşımalı eğitim yapılmaktadır. Köyde elektrik, su şebekeleri ve sabit telefon hatları bulunmaktadır. Ancak sağlık ocağı ve bir PTT şubesi köyde yoktur.

Himmetfakı Köyünün Yemekleri

Himmetfakı köyüne özgü bilinen bir yemek bulunmamaktadır. Sivas iline özgü yöresel yemekler burada da yapılmaktadır. Kete, kömbe vs. gibi…

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi