Sivas Merkez Başsöğüt Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Başsöğüt Köyü Tanıtım Rehberi
16:04 - Mayıs 10 2020 Pazar

Başsöğüt Köyü

Nüfusu: 322

Rakımı: 1.440

İl Merkezine Uzaklığı: 32 KM

Başsöğüt İsmi Nereden Geliyor

Başsöğüt köyünün eski bilinen adı Velledin olarak kayıtlarda geçmektedir.

Başsöğüt Köyünün Tarihi

Başsöğüt köyünün ismi eski tarihlerde Velledin olarak geçtiği bilinmektedir. 1850 yıllara dayandığı düşünülen bu ismi Osmanlı zamanında almış olduğu düşünülmektedir.

Başsöğüt Köyünün Coğrafi Konumu

Başsöğüt köyü İl olarak Sivas’a bağlı olan bir köydür. Bu köy eski tarihlere dayanmaktadır ve köy içerisinde bulunan çok önemli bir çeşme olan Fertelli adında bir çeşmedir. Bu çeşme oldukça eski olsa da yapım tarihi tam olarak bilinememektedir. Sivas merkeze yaklaşık olarak 32 km uzaklıkta olan bu köyde iklim karasal iklim özelliklerine sahiptir. Karasal iklim sebebi ile yazları kurak ve sıcak geçerken kışları ise bol kar yağışı almakta ve oldukça soğuk olmaktadır.

Bozkır iklime sahip olan bu köyde genellikle büyükbaş hayvancılık yaygın olarak yapılmaktadır. Aynı zamanda tarım da geçim kaynaklarından biridir bu köyde. Başsöğüt köyü bir ovanın içinde yer aldığı için yakın tarihte büyük bir sel felaketi yaşamış ve bu felaketten sonra birçok hane evsiz kalmıştır. Bunun üzerine köy için daha yukarı yani dağın eteklerine doğru bir yerleşim inşaa edilmiştir.

Başsöğüt köyünde 8 yıl önce yapılmış olan bir ilkokul bulunmaktadır ve şu an aktif olarak açıktır. Köyde sağlık ocağı ve Ptt şubeleri bulunmamaktadır. Köyün su şebekesi bulunduğu gibi elektriği de bulunmaktadır.

Başsöğüt Köyünün Yemekleri

Başsöğüt köyünün yaygın olarak bilinen yemekleri arasında madımak, ekmekaşı, katmer, gilik bulunmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi