Sivas Merkez Asarcık Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Asarcık Köyü Tanıtım Rehberi
01:58 - Mayıs 18 2020 Pazartesi

Asarcık Köyü

Nüfusu: 170

Rakımı: 1.370

İl Merkezine Uzaklığı: 70 KM

Asarcık İsmi Nereden Geliyor

Asarcık köyünün ismi, bulunduğu mervkinin hisara benzemesi sebebi ile o bölgenin hisarcık olarak anılması sonucu dilde değişerek asarcık ismini almasına sebep olmuştur. Asarcık köyünün ismi ise yakın zamanda Gülpınar köyü olarak değiştirilmiştir.

Asarcık Köyünün Tarihi

Asarcık köyünün asıl adı Osmanlı dönemlerinde Hisarcık olarak geçmektedir. Halk dilinde ise Asarcık olarak bilinmektedir. Osmanlı döneminde Kafkasların yerleşik bir hayat yaşadığı bu köy daha sonra Gülpınar ismine sahip olmuştur.

Asarcık Köyünün Coğrafi Konumu

Asarcık köyü Sivas iline bağlı ismi yakın zamanda Gülpınar olarak değiştirilen bir köydür. BU köy Sivas merkezine 70 km uzaklıkta kalmaktadır. Asarcık köyü aynı zamanda Hafik ilçesine bağlıydı fakat sonradan Sivas merkeze bağlanmıştır. Asarcık köyünde aynı zamanda Asarcık adında bir de kalesi bulunmaktadır. Osmanlı kayıtlarında bile bulunan bu köyün eski tarihlerden beri önemli bir konuma sahip olduğu bilinmektedir.

Asarcık köyü halkı tarafında ikiye bölünmüş ve bu bölgeler aşağı Asarcık ve yukarı Asarcık olarak isimlendirilmiştir. Dışarıya oldukça fazla göç veren bir köydür. Genellikle genç nüfusu büyük şehirlere okumak için göç etmektedir. Asarcık köyüne asfalt ile ulaşım yapmak mümkün. Bu yüzden ulaşım rahattır.

Asarcık köyü iklim olarak Sivas gibi karasal iklime sahip ve bitki örtüsü olarak da bozkıra sahiptir. Hayvancılık ve ziraat yaygın olarak yapılan geçinme yöntemleridir.

Asarcık Köyünün Yemekleri

Asarcık köyünde de yaygınca yetişen madımak otu sebebi ile en meşhur yemeği madımak kebabı diyebiliriz.

Yorumlar (1)
  • AY
    Aykut Demir
    3 sene ago
    Bir Asarcık lı olarak Yorumum (yukarı) Değerli Haber kuruluşu yaptığınız haberlerin bir kısmı doğru olmakla birlikte çokca bir bölümü düzeltilmeye muhtaç veya hatalıdır. ASARCIK köyü aşağı asarcık köyünün adı değişmekle birlikte yukarı asarcık köyünün adı halen Asarcık Köyü dür, Sivas merkeze 66 km asfalt yolu da yoktur. Yaptığınız çalışmadan dolayı teşekkür eder. Ve bilgilerini verdiğiniz köyün Eski Adı Aşağı Asarcık Olarak düzeltilmesini rica ederim.
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi