Sivas Merkez Armutlu Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Armutlu Köyü Tanıtım Rehberi
13:50 - Mayıs 11 2020 Pazartesi

Armutlu Köyü

Nüfusu: 114

Rakımı: 1.800

İl Merkezine Uzaklığı: 33 KM

Armutlu İsmi Nereden Geliyor?

Armutlu köyünün ismi donanma manasına gelen ‘armodo’ kelimesinden geldiği söylense de bununla ilgili net bir kaynak yoktur.

Armutlu Köyünün Tarihi

Armutlu köyü çok eski tarihlerden beri yerleşik bir düzene sahip olan bir köy. Hun Türkleri bu köye o tarihlerde yerleşmiştir ve halkı da Hun Türklerinden oluşmaktadır.

Armutlu Köyünün Coğrafi Konumu

Armutlu köyü Sivas şehrinin köylerinden biridir. Sivas merkezine ise 33 km uzaklıktadır. Coğrafi olarak bir düzlük şeklindedir ve bir yayla konumundadır. 40 hanelik bir nüfusa ship köyde karasal iklim gözlenmektedir. Özellikle kış aylarında çok soğuk ve kar yağışlı geçmektedir. Bitki örtüsü bozkır özellikleri göstermektedir. Köyede herhangi bir orman yoktur.

Coğrafi özellikleri ile hayvancılık ve tarıma uygun olmasından dolayı köyün halkı geçimini hayvancılık ve tarım ile sağlamaktadır. Yoğun kar yağışları sebebi ile kışın biraz çetin geçse de köy halkı bu duruma alışmıştır Armutlu köyünde köye ulaşım asfalt yollar ile sağlanabildiği için ulaşım problemi yaşanmamaktadır. Aynı zamanda köyde bulunan kanalizasyon ve şebeke suyu hizmeti sayesinde su problemi de bulunmamaktadır.

Fakat köyde bir ilkokul, Ptt şubesi ve herhangi bir sağlık kuruluşu bulunmamaktadır. Bu yüzden Armutlu köyünde yaşayanlar bu ihtiyaçlarını çevre merkezi köylerden karşılamaktadırlar. Ulaşım ise yolların asfaltlanmasından dolayı çok daha kolay sağlanabilmektedir.

Armutlu Köyünün Yemekleri

Armutlu köyünde en yaygın olarak yapılan ve meşhur olan yemekleri arasında içli köfte, yayla çorbası ve hingel bulunmaktadır. Hingel yemeği her yörede mantı olarak bilinen yemeğe çok benzer yönlere sahiptir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi