Sivas Merkez Acıpınar Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Acıpınar Köyü Tanıtım Rehberi
02:26 - Mayıs 21 2020 Perşembe

Acıpınar

Nüfus: 126

Rakım: 1.299

İl Merkezine Uzaklığı: 28 KM

Acıpınar İsmi Nereden Geliyor?

Acıpınar köyü ismini bir çeşmeden almıştır. Bu çeşme içinden akan su acı olduğu için köy ismi buradan gelmiştir.

Acıpınar Köyünün Tarihi

Tarihi yapısı oldukça karışık olan bu köy içerisinde özellikle eski dönemlerden kalan hevük kalesi köye bir tünel yolu açmaktadır.

Acıpınar Köyünün Coğrafî Konumu

Acıpınar köyü İç Anadolu içerisinde bulunduğu için iklimi de Karasal İklime uygun olan iklim türüdür. Kışın genellikle kar yağışı ve soğuk oldukça etkilidir. Yazları ise sıcak ve kurak geçmektedir. Acıpınar köyünün hemen yakın bir mesafesinde Kızılırmak yer almaktadır. Özellikle coğrafi konumu bakımından tarıma ve hayvancılığa oldukça yatkındır.

Fidan ve fide üretimi karasal iklim sayesinde belirli oranlarda yapılmaktadır. Düzlükler ve tepeler yer yer köy içerisinde oluşmaktadır. Etrafı dağlarla çevrilidir. Rüzgarların özellikle etkili olduğu Acıpınar köyü yaz ve kış aylarını tam anlamıyla yaşayan bir köydür. Rüzgarlar köye zarar vermez ancak ağaç olmadığı durumlarda ayaz olarak etki edebilir. Ağaçlar yapıları gereği rüzgarı biraz olsun en aza indirmektirler.

Yayla ve ovaları ile hayvancılık için de iyi bir yer olacaktır.

Acıdere Köyünün Yemekleri

Meşhur yemeklerinin en başında özel börekler ve etli kavurmalar gelmektedir. Ayrıca madımak çorbası, içli köfte, patatesli mantı ve sulu köfte gelmektedir. Ayrıca pancar aşı ve pancar turşusu kavurmasını da unutmayalım.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi