Sivas Merkez Acıdere Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Acıdere Köyü Tanıtım Rehberi
22:03 - Mayıs 20 2020 Çarşamba

Acıdere Köyü

Nüfusu: 16

Rakımı: 1.500

İl Merkezine Uzaklığı: 22 KM

Acıdere İsmi Nereden Geliyor?

Köye oldukça yakın bir bölgede bulunan suyu kireçli olan sudan dolayı köye Acıdere denilmektedir.

Acıdere Köyünün Tarihi

Acıdere Köyünün; 1700 yılı civarında Tunceli Pülümür ilçesinden gelen Bozağa’nın oğlu olan Hüseyin Ağa ile Sarı İbrahim tararından kurulduğu rivayet edilmektedir.

Acıdere Köyünün Coğrafi Konumu

Sivas merkeze 42 km mesafede bulunan Acıdere Köyünün güneyinde Tecer Sıradağları yer almaktadır. Karasal iklimin etkisi altında bulunan köyün bitki örtüsü de bozkırdır. Ortalama olarak 1500 rakımı bulunan köyün yer yer yüksekliği de engebeli arazi şartlarına göre değişmektedir. Yılda ortalama 500 mm yağış alan köyde kış ayları ise kar yağışlı geçtiği bilinmektedir.

Yıl boyunca sıcaklık değeri ortalaması 8 derece olan köyde hayvancılık ve tarım faaliyetleri yürütülmektedir. Coğrafi konumu nedeniyle köyde lodos ile poyraz rüzgarları etkili olduğunda köyde hava şartları da soğumaktadır.

Köyde ulaşım asfaltlanmış yol aracılığıyla yapılmaktadır. Köyde ilköğretim okulu bulunmamaktadır. Köyde içme suyu şebekesi mevcutken; kanalizasyon şebekesi bulunmamaktadır. Köyde sağlık ocağı ve PTT şubesi bulunmamaktadır. Köyde sabit telefon ile elektrik şebekesi mevcuttur. 2014yılı itibariyle köyde bir Köy Kahvehanesi hizmet sunmaya başlamıştır.

Acıdere Köyünün Yemekleri

Köye özel yemekler söz konusu olduğunda Serav, Kömbe, Haşıl ve Yağlı Kete’dir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi