Sivas Kızılay Şubesi 500 Mülteci Aileye Yardım Paketi Dağıttı

Sivas Kızılay Şubesi 500 Mülteci Aileye Yardım Paketi Dağıttı
18:09 - Şubat 28 2019 Perşembe

Kızılay Sivas Şube Başkanlığı tarafından 500 mülteci aileye çeşitli yaşam malzemelerinden oluşan erzak paketi dağıtıldı.

Kızılay Sivas Şube Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen program çerçevesinde ilk olarak Vali Salih Ayhan, Kızılay’ın mevcut depolarında incelemelerde bulunarak Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar’dan brifing aldı. Bilgilendirme programında sonra yardım malzemesi dağıtım programına geçildi. Dağıtım programında konuşan Vali Ayhan, Kızılay’ın kamu hizmeti vermesine rağmen gönüllülük usulüne göre çalışma gerçekleştirdiğine değindi.

Türk Kızılayı’nın ülkemizin yüz akı olduğunu ifade eden Ayhan, “Kızılay, hem içeride hem de dışarıda gönül coğrafyamızın en güzel temsilcisi. Kızılay Sivas şubemiz yeni bir genel kurul yaptı ve taze bir kan ve yeni bir heyecanla yoluna hızlı bir şekilde devam ediyor. Rabbim hizmetlerini kabul etsin. Bu tür kurumları bizim de desteklememiz lazım. Her zaman yanınızdayız. Sizlere ve hayır yapanlara teşekkür ediyorum. Devletimizin şefkatli eli her zaman vatandaşımızın omuzunda olacak. Dindaşlarımızı, soydaşlarımızı ve gönül coğrafyamızda yaşayanları hiçbir zaman unutmayacağız.” dedi.

Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar ise bir ülkede mülteci olarak yaşamanın kolay olmadığını belirterek,”Vatanını, toprağını, evini, yurdunu, ocağını bırakarak buralara gelmek dünyada yaşanacak en zor işlerden biridir. Bizler sizi misafir etmekten onur duyarız ama inşallah en kısa zamanda yurdunuza dönersiniz. Bizler Kızılay olarak elimizden geldiğince sizlerin yanında olacağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Salih Ayhan, 4 mülteci aileye battaniye, yatak ve de temizlik seti verdi. Kızılay Sivas Şube Başkanlığı tarafından hazırlanan paketler diğer mülteci ailelerin evlerine görürüldü.