Sivas’da Kar Tatili Ne Zaman Olur?

Sivas’da Kar Tatili Ne Zaman Olur?
00:41 - Mart 13 2020 Cuma

İç Anadolu Bölgesi’nin illerinden biri olan Sivas’ta kış aylarında çok soğuk günler yaşanmaktadır. Yüksek bir rakıma sahip olduğu için düşük sıcaklıklarla geçen kış günlerde yağışlar da artmaktadır. Kar yağışının etkisi ile il genelinde çeşitli olumsuzluklar yaşanmaktadır. Ulaşım, sağlık ve eğitim hizmetlerinin olumsuz yönde etkilenmesine sebep olan kar yağışı, il genelinde etkili olmaktadır. Sivas ilinde kar yağışı yaşandığı zaman internet ve sosyal medya üzerinden çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Kar yağışlı geçen günlerde okullar tatil olacak mı konusunda araştırmalar sıklıkla yapılmaktadır.

Sivas ilinde kar tatili genellikle kar yağışının yoğun olarak yaşandığı aralık, ocak ve şubat aylarında olmaktadır. Sivas valiliğinin aldığı kar tatili kararları, valiliğinin internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yayınlanmaktadır. Sivas ili kar yağınca okulların tatil olduğu illerimiz arasında yer almaktadır. Özellikle ulaşım hizmetlerinin kolay bir şekilde sağlanamadığı çevre ilçelerde okullar tatil edilmektedir. Kar yağışının ve soğuk havanın etkisini arttırdığı günlerde vatandaşlar okullara ve işlere gitmekte zorluk yaşamaktadır. Bu nedenle öğrenciler ve velileri okulların tatili olup olmadığı konusunda araştırmalar yapmaktadır.

Sivas İli Kar Tatili

Sivas ilinde kar yağışının etkisinin artmasıyla birlikte ilk ve orta derecede eğitim gören öğrenciler, kar tatili araştırmaları yapmaktadır. Sivas kar tatili konusunda Sivas Valiliğinden gelen haberler beklenmektedir. Sivas ilinde yaşanan yoğun kar yağışının etkisiyle birçok yol kapanmaktadır. Yolların kapanmasının ardından aksayan hizmetler nedeniyle çeşitli sorunlar yaşanmaktadır. Eğitim kurumlarında yaşanan sorunlar nedeniyle okullar tatil edilmektedir. Kar yağışı nedeniyle okullar tatil olduğu günlerde çocuklar neşelenmektedir.

Hastanelerde ve çeşitli devlet kurumlarında da yaşanan olumsuzluklar sebebiyle çeşitli hizmetlerde bazı aksaklıklar yaşanmaktadır. Özellikle; Sivas ilinin yüksek rakımlı ilçelerinde yaşayan kişiler, yoğun kar yağışının yaşandığı günlerde okullara gitmekte zorluk yaşamaktadır. Bu nedenle Sivas Valiliği çeşitli ilçelerde ve il merkezinde okulları tatil etmektedir. Sivas ilinde kar yağınca okulların tatil olup olmadığını merak eden kişiler bulunmaktadır. İlde kar yağışı yaşandığı zaman yağışın miktarına ve il genelindeki etkilere göre okullar tatil olmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi