Sivas Kapalı Cezaevi’nde Paniğe Neden Olan Tatbikat

Sivas Kapalı Cezaevi’nde Paniğe Neden Olan Tatbikat
20:22 - Aralık 23 2021 Perşembe

Sivas’ta bugün sabah saatlerinde yüksek sesli sirenlerin çalması vatandaşları tedirgin etti. Sirenlerin neden ve nereden çaldığı konusunda ilk dakikalarda endişeye kapılan yerli halk bir süre sonra gerçeğin ortaya çıkmasıyla rahat bir nefes aldı. AFAD, itfaiye ve Sivas Kapalı Cezaevi idaresi tarafından ortak olarak gerçekleştirilen tatbikat nedeniyle sirenlerin çaldığı ortaya çıktı.

Sivas Kapalı Cezaevi’ndeki sirenlerin aniden çaldığı ve durumdan haberdar olmayan çevredeki vatandaşların olayı anlamaya çalıştıkları ve cezaevinden kaçan mahkum olduğu düşüncesinin yayıldığı belirtildi. Sirenlerin belirli süre boyunca yüksek sesli çaldığını belirten vatandaşlar, “Sabah saatlerinde beklenmedik bir siren sesi duyduk. Siren sesinin cezaevinden geldiği anlaşıldı, biz mahkumların kaçtığını düşündük” dedi.

Tatbikat Başarıyla Sonuçlandı

Daha sonra yetkililerin açıklamaları sonrasında rahat nefes alan bölge halkının bu tür siren seslerinde paniğe kapılmaması uyarıları yapıldı. Cezaevi idaresi, AFAD ve itfaiye tarafından ortak olarak gerçekleştirilen tatbikatın başarıyla sonuçlandığı ve gelecekte benzer tatbikatların hem mahkumların hem de çalışanların güvenliği için belirli aralıklarla yapılması bekleniyor.

İtfaiye ve AFAD ekipleri tatbikat sonrasında bölgeden ayrıldı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi