Sivas Kangalı İsviçre’de Gündem Oldu!

Sivas Kangalı İsviçre’de Gündem Oldu!
12:47 - Temmuz 23 2022 Cumartesi

İsviçre’de Kangal köpeğinin bir Yorkshire Terrier cinsi köpeğin telef edilmesini sağladığına dair iddialar gündem oldu!

Geçtiğimiz dönemlerde Kangal köpeğinin bir Yorkshire Terrier cinsi köpeğinin telef edilmesi hadisesine karıştığına dair haberler gündeme gelmişti. Bu tür haberlerin gündeme gelmesi sonrasında İsviçre’de konuya dair kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır. Yapılan soruşturma kapsamında Kangal köpeği uzmanlarından da görüş alındı. Kangal köpeği yetiştiricisi olan uzmanlardan alınan görüşe göre Yorkshire Terrier cinsi köpeğin telef edilmesindeki köpeklerin Kangal ırkından olmadığına dair net ifadeler yer aldı.

Yorkshire Terrier cinsi köpeğin telef edilmesindeki köpeklerin Kangal ırkından olmadığına dair uzmanlardan görüş iletilmesi bu konunun netlik kazanmasını da mümkün kıldı. İsviçre Alplerinde çekildiği düşünülen bir fotoğraf karesinde Kangal köpeğinin ağzında Yorkshire Terrier cinsi bir köpeğin olduğu görünüyordu. Bu fotoğraftan hareketle telef edilen Yorkshire Terrier cinsi köpeğin sahibi Kangal ırkının Alplere uygun olmadığına dair açıklamada bulunmuştu.

Yaşanılan telef olayı sonrasında İsviçre’de konuya dair bir soruşturma başlatılmıştı. Konuya dair görüş bildiren Sivas’ta Kangal köpeği yetiştiriciliği yapan Hüseyin Yıldız; fotoğraftaki köpeklerin Kangal ırkıyla ilgisinin bulunmadığını ifade etti. Fotoğraftaki köpeğin Kangal olmadığını ifade eden Yıldız; bunun büyük bir yanılgı olduğunun da altını çizdi!

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi