Sivas İmranlı ilçesi tanıtım rehberi

Sivas İmranlı ilçesi tanıtım rehberi
00:56 - Temmuz 20 2019 Cumartesi

İmranlı İlçesinin Belediye Başkanı: Murat Açıl
İmranlı İlçesinin Nüfusu: 8249
İmranlı İlçesinin Posta Kodu: 58980

İşgalden kaçan insanlar göç etmişler ve farklı yerlere yerleşmek zorunda kalmışlardır. İşgal sırasında Kars ilinden ve diğer illerden gelenler İmranlı ilçesinin bulunduğu alana yerleşmiştir. 93 muhaciri olarak adlandırılan bu göç dalgasında daha farklı yerlere yerleşenler de olmuştur.

Göç edenler II.Abdülhamit zamanında ilçeye yerleşmiştir. O zaman ilçenin adı Hamitabat’tır. 1911 yılında Zara ilçesine bağlı bir bucak iken daha sonra adı Ümraniye olarak değiştirilmiştir. Daha sonra Zara ilçesinden ayrılmış ve 1948 yılında adı İmralı olarak değiştirilmiş ve ilçe olmuştur. Doğal güzellikleri ile tam bir dinlenme mekanı olan ilçede bulunan Kızılırmak Nehri kenarları ve Koyunkaya mevki mesire alanı olarak kullanılmaktadır.

İmralı İlçesi Sivas’ın Neresindedir?

Sivas il merkezine 106 km uzaklıkta bulunan İmralı ilçesinin yüzölçümü yaklaşık olarak 1229 km2’dir. Karasal iklimin hakim olduğu İmralı ilçesinin doğusunda Refahiye, güneyinde İliç ve Divriği, batısında Zara, kuzeyinde Suşehri yer almaktadır. İlçenin topraklarının büyük bir kısmı tepelerden ve bozkırlardan oluşmaktadır. Fakat tarım için uygun alanlar mevcuttur.

imranli-nerede.jpg (860×440)

Eskiden ormanlık alanları daha fazla olan ilçede bakımı yapılmadığından günümüzde oldukça azalmıştır. Deniz seviyesinden çok yüksekte olması ve iklim şartlarının ağır olmasından dolayı meyve ağaçları çok zor yetişmektedir. İlçe sınırlarında bulunan Kızıldağ eteklerinden ülkemizin en uzun nehri olan Kızılırmak doğmaktadır. Tarıma elverişli olan alanlarda en fazla yem, buğday, arpa gibi ürünlerin ekim ve dikimi yapılmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi