Sivas için Kira yardım bedeli açıklandı

Sivas için Kira yardım bedeli açıklandı
13:54 - Mayıs 29 2019 Çarşamba

Kentsel dönüşüm amacıyla evleri proje kapsamına alınan kişiler için belli bir kira yardım bedeli veriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ı kentsel dönüşüm kira bedellerini il il olmak üzere açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Sivas’ta yaşayan ve evleri kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan kişilere 905 TL kira yardım bedeli ödenecek.

SİVAS İÇİN KİRA YARDIM BEDELİ AÇIKLANDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açıklamış olduğu bu rakamlara göre Sivas ili için 2019 yılı için kentsel dönüşüm projesinde kira bedeli 905 lira oldu.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında evleri dönüşüm projesine dahil edilen kişilere 18 ay kesintisiz olmak üzere kira yardımı yapılmaktadır. Sivas’ta bu proje kapsamında bulunan kişilere de 905 TL olmak üzere bu yardım 18 ay boyunca yapılacaktır.

Sivas’ta yaşayanlardan bu yardımı alacak olanların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne dilekçeleri ve gerekli evrakları ile başvurmaları gerekmektedir. Bu yardımı almak üzere gerekli evraklarla başvuranlardan başvurusu kabul edilen hak sahiplerine kira yardımı belirlenen miktarlarda yapılmaktadır. Kira yardımını almak için yapılacak başvuruda nüfus cüzdanı fotokopisi, konutun veya işyerinin kişiye ait olduğunu gösterir senet, binanın riskli bina olup olmadığının tespit raporu inceleme formu, binanın boşaltıldığını gösteren yeni adres bilgilerinin bulunduğu nüfus kayıt örneği istenmektedir. Başvuruda bulunanların evraklarını eksiksiz olarak hazırlayıp Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvurmaları istenmektedir.