Sivas Havalimanı Nerede? Sivas Havalimanı Adı Nedir? Sivas Havalimanı Hakkında Bilgi

Sivas Havalimanı Nerede? Sivas Havalimanı Adı Nedir? Sivas Havalimanı Hakkında Bilgi
14:29 - Şubat 20 2020 Perşembe

Ulaşım sektöründeki gelişmeler ile Türkiye’nin çeşitli yerlerine yeni havalimanları inşa edilmiştir. Türkiye’nin farklı bölgelerinde çeşitli isimlerde havalimanları bulunmaktadır. Türkiye’nin ulaşımında etkili olan havalimanları, şehirlerin gelişmişlik seviyesi üzerinde etkilidir. Türkiye’nin önemli havalimanlarından biri de Sivas havalimanıdır. Yüksek nüfusa sahip olan illerden biri olan Sivas ilinde hizmet veren havalimanı, İç Anadolu Bölgesi’nde bulunan önemli yerler arasında bulunmaktadır. Sivas’a uzun yıllar önce inşa edilen havalimanı, çeşitli yeniliklere uğrayarak günümüze kadar gelmiştir.

Sivas havalimanı ilk olarak 1957 yılında yapılmıştır. Havalimanının ismi ise Nuri Demirağ Havaalanı’dır. Daha önceki dönemlerde askeri amaçla kullanılan alan, daha sonraları çeşitli inşaat faaliyetleri ile halkın kullanımına açılmıştır. Sivas ilinde bulunan havalimanının çeşitli önemli özellikleri bulunmaktadır. Havalimanı, Türkiye’de bulunan ikinci en uzun piste sahip havaalanlarından biridir. Yeni yapılan terminal binası ile dikkat çeken havalimanı, iç ve dış hatlar olarak yolculara hizmet vermektedir. Modern olan havalimanında yolcuların memnuniyeti için çeşitli ek hizmetler de verilmektedir.

Sivas Havalimanı Nerede Bulunur?

Türkiye’nin önemli havalimanları arasında yer alan Sivas Havalimanı, şehir merkezi sınırlarına yaklaşık olarak 23 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yüksek bir alana kurulan havalimanının pist uzunluğu oldukça büyüktür. Yıllık yaklaşık olarak 3 milyon yolcuya ev sahipliği yapan havalimanının özel ve modern bir mimarisi bulunmaktadır. Çağdaş standartlara uygun olarak hizmet veren havalimanı, vatandaşlar tarafından sık sık kullanılmaktadır. Toplam büyüklüğü 20 bin metre kare olan terminal, iş ve dış hatlara yolcu taşımaktadır.

Havalimanına ulaşım sağlamak isteyen kişilerin tercih edebileceği çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Şehir merkezine yakın konumda bulunan havalimanına ulaşım sağlamak için HAVAŞ otobüsleri tercih edilebilmektedir. Ayrıca belediye otobüsleri, taksiler ve araç kiralama şirketlerinden araç kiralayarak ulaşım sağlamak mümkündür. Sivas havalimanına ulaşım süresi, ulaşım seçeneğine göre farklılık göstermektedir. Havalimanın çevresinde yolculara ve misafirlere hizmet veren oteller bulunmaktadır.

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı

Sivas’ın uzun yıllardır yolculara hizmet veren havalimanı, oldukça modern bir mimariye sahiptir. Nuri Demirağ ismini alan havalimanı üzerinden yıl içerisinde birçok yolcu ulaşım sağlamaktadır. Havalimanı ilk kurulduğu günlerde NATO üssü olarak planlansa da çeşitli gelişmeler sonucunda yolcular için kullanıma açık bir havalimanı haline gelmiştir. Önemli şehirlere yakın olması sebebiyle Sivas havalimanı üzerinden diğer yerlere aktarma da yapılmaktadır. Türkiye’nin yüksek yolcu kapasitesine sahip alanlarından biridir.

Çevresi de oldukça modern bir şekilde tasarlanmış olan havalimanında çeşitli sosyal faaliyetler ve hizmetler bulunmaktadır. Havalimanının çevresinde yolcuların alışveriş yapabileceği mağazalar bulunmaktadır. Ayrıca otel ve araç kiralama şirketleri ile yolcuların rahat bir süreç geçirmesi sağlanmaktadır. Havalimanına gelen kişiler, HAVAŞ otobüsleri veya taksiler aracılığı ile şehir merkezine rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilmektedir. Havalimanı hakkında net bilgi almak isteyen kişiler, iletişim bilgileri aracılığı ulaşım sağlayabilir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi