Sivas Haritada İyi Durumda Ama…

Sivas Haritada İyi Durumda Ama…
19:55 - Kasım 22 2021 Pazartesi

Son günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından sık sık aşı uyarıları yapılmasına rağmen bazı iller hâlâ mavi kategoriye geçebilmiş değil. Sivas bir süredir mavi kategoride olmasına rağmen çevre iller olan Erzincan, Malatya, Yozgat ve Kahramanmaraş şimdilik sarı kategoride ve aşılanma oranları Sivas halkına göre daha düşük.

Bağışıklığın büyük çoğunluğun aşı olmasıyla mümkün olabileceğini ve aşı olmayanların aşı olanlara karşı daha fazla risk taşıdığını belirten Bakan Koca, özellikle aşılanma oranında mavi kategoride olmayan illerdeki vatandaşların hızla aşı randevusu alması yönünde uyarılarda bulunuyor.

Sivas Aşı Hızında Yavaşladı

Sivas bölgede en iyi aşılanma oranlarına sahip illerden olmasına ve komşu illere göre daha iyi olan mavi kategoride yer almasına rağmen son günlerde aşılanma hızı azaldı. Bir gün önce %75.1 olan aşılanma oranı bugün %75.2 olurken %0.1 oranında artış hızı yaşanması, il genelinde farkındalık kampanyalarının artmasına ve daha fazla kişinin aşı olması çağrılarına yol açmakta. Sivas’a göre diğer bazı illerde günlük aşılanma hızı daha iyi durumda olsa da, Sivas’ın büyük bölümünün aşı olmuş olması diğer komşu illere göre Sivas’ı daha güvenli yapıyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi