Sivas Genelinde Koronavirüs Önlemleri Artarak Devam Ediyor

Sivas Genelinde Koronavirüs Önlemleri Artarak Devam Ediyor
19:04 - Kasım 17 2021 Çarşamba

Koronavirüs nedeniyle aylardır maske, mesafe ve hijyen kurallarının en üst düzeyde uygulandığı Sivas’ta son dönemde artan vaka ve vefat sayıları nedeniyle işletmelerin önlemleri en üst düzeyde tutmaya ve ilave önlemler almaya başladığı görülüyor. Özellikle büyük işletmelerin daha fazla önlem aldığı Sivas genelinde, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu meydan ve caddelerde de belediye ekipleri tarafından düzenli olarak temizlik çalışmaları yürütülüyor.

Koronavirüs 3. doz aşı oranlarının tüm illerde düşük olduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın uyarısının ardından devlete ait ve özel hastanelerde aşı yoğunluğu görülmezken, özellikle de yoğun kalabalıkların olduğu restoran, kafe ve çok sayıda işletmede HES kodu sorgulamasına istisnasız olarak devam edilmekte.

İhlaller Can Yakıyor

Koronavirüs önlemlerinin ihlal edildiği noktalarda çok ciddi vaka ve vefat artışları görüldüğünü belirten uzmanlar, kış aylarının etkisi ve Sivas genelinde hava sıcaklıklarının aniden hızla düşmesinin soğuk algınlığı, grip ve diğer hastalıkların artmasına neden olduğunu ve bu hastalıklarla koronavirüsün karıştırabildiğine dikkat çekerek, ‘Önlemler azaltılmamalı, daha fazla artırılmalı’ uyarısında bulunuyorlar.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi