Sivas genelinde derse cep telefonu ile girmek yasak

Sivas genelinde derse cep telefonu ile girmek yasak
18:54 - Eylül 10 2019 Salı

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının başlaması ile öğrencilerin derslerinde daha başarılı olmaları için bir güvenlik toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıda Sivas Valiliği tarafından alınan kararla öğrencilerin sınıflara cep telefonu ile girişi yasaklandı.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güvenliğinin Değerlendirmesi Toplantısın’a Sivas Valisi Saliha Ayhan okul müdürleri ile bir araya geldi. Yapılan toplantıda başlayan yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Vali Salih Ayhan toplantıda yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanlığı’nın da bilgisinin bulunduğunu ve Sivas genelinde okullarda derse cep telefonu ile girilmesinin yasaklandığı söyledi. Geçen yıl okullara göre farklı şekillerde uygulanan bu kararın resmileştiğini ve cep telefonunun tüm okullarda yasaklandığını ifade etti. Telefonlar okul girişinde alınacak ve öğrenciler sınıfa telefonla giremeyecek.

Vali Ayhan okul müdürlerinden ve öğretmenlerde çocukları daha iyi tanıyabilmek için sosyal medya hesaplarını iyi incelemeleri gerektiğini ve sıkıntılı durumları buradan görüp gerekli müdahaleleri yapabilirler dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi