Sivas Filmi Konusu Nedir? Sivas Filmi Sivas’ta mı Çekildi?

Sivas Filmi Konusu Nedir? Sivas Filmi Sivas’ta mı Çekildi?
10:47 - Mart 9 2020 Pazartesi

Türk sinemasında farklı illerde geçen çeşitli filmler yapılmıştır. İllerin kültürel tanıtımı için önemli olan filmler, Türk izleyiciler tarafından ilgiyle izlenmektedir. Türkiye’de kültür söz konusu olduğunda akla il gelen illerden biri de Sivas ilidir. Sivas ilinin birçok kültürel özelliği bulunmaktadır. Bu kültürel özellikleri değerlendirmek amacıyla da Sivas konulu filmler yapılmıştır. Bu filmler arasında en dikkat çekici film 2014 yılında yapılan “Sivas” isimli filmdir. Özellikle; Sivas ilinde yaşayan veya Türkiye’de bulunan Sivaslılar tarafından ilgiyle izlenen filmin dikkat çekici bir konusu bulunmaktadır. Dram konulu film, Türk ve Alman ortak yapımı olarak öne çıkmaktadır. Film hakkında çeşitli bilgiler bulunmaktadır.

Sivas ilinin en önemli kültürel özellikleri arasında Kangal Köpeği yer almaktadır. Türünün en önemli özelliklere sahip köpeklerinden olan Kangal Köpeği, Sivas ilinin simgeleri arasında yer almaktadır. Sivas isimli filmde de Kangal Köpeği rol almıştır. Sivas isimli film, Yozgat ilinde çekilmiştir. Sivas’ın coğrafyasına ve kültürüne uygun olarak çekilen film, Türkiye genelinde ilgiyle izlenmiştir. Filmin yönetmeni ise başarılı Türk yönetmenler arasında yer alan Kaan Müjdeci’dir. Filmin en önemli özellikleri arasında Venedik Film Festivali bünyesinde yarışmasıdır. İlgi çekici konusuyla dikkat çeken film, başarılı kurgusu ve önemli oyuncuları ile dikkat çekmektedir. Sivas filmi ile ilgili internette yapılmış olan çeşitli yorumlar bulunmaktadır.

Sivas Filminin Konusu

2014 yılında yapılan ve başarılı bir film olan Sivas filmi, farklı bir konu ile dikkat çekmektedir. Filmin başkarakteri, Aslan isimli 11 yaşında bir çocuktur. Köyde yaşayan Aslan, köy okulunda okumaktadır. Arkadaşları ile oyun oynamayı seven Aslan, kendisiyle aynı sınıfta olan Ayşe isimli kıza aşık olmuştur. Sivas bölgesinde yaşanan köpek dövüşleri ünlüdür. Bu köpek dövüşlerinden birine katılan Aslan isimli çocuk, Sivas ismini almış kangal türü bir köpek ile karşılaşır ve hayatı değişmeye başlar.

Kangal Köpeği ile karşılaşmasından sonra hayatını değişen çocuğun başından geçen olayları anlatan film, oldukça güzeldir. Filmi izlemeyen kişilere, filmin güzelliği ile ilgili çeşitli öneriler yapılmaktadır. Filmin oyuncu kadrosunda ise tanınan ve başarılı oyuncular da bulunmaktadır. Aslan isimli karakteri Doğan İzci canlandırmaktadır. Banu Fotocan, Okan Avcı, Ezgi Ergin, Ozan Çelik ve Hasan Özdemir gibi oyuncular da filmde görev yapmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi