Sivas Ekonomisini Güçlendirecek Karar: Başlıyor!

Sivas Ekonomisini Güçlendirecek Karar: Başlıyor!
19:07 - Kasım 16 2021 Salı

İlk olarak 2019 yılında başlatılan ve daha sonra koronavirüs nedeniyle ara verilen Turistik Doğu Ekspresi’nin bu yıl yeniden başlatılacağı açıklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, koronavirüs nedeniyle ara verilen ve güzergahı üzerinde bilinenin aksine birçok durak bulunan Doğu Ekspresi’nin başlama tarihini de açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TCDD Taşımacılık AŞ ortaklığında hayata geçirilen ve devam eden proje sayesinde binlerce kişinin başta Kars olmak üzere güzergah hattı üzerindeki iller için ekonomik ve sosyal faydalarının olduğu bilinmekte.

Sivas, Erzurum ve Erzincan’ı Keşfetme Fırsatı

Bakan Karaismailoğlu, 15 Aralık tarihinde yeniden başlatılacak olan seferlerin sadece yataklı ve yemekli vagonlardan oluşacağını belirterek, güzergah hattında bulunan Sivas, Erzurum ve Erzincan’ın keşfedilmesi fırsatı sunulduğunu açıkladı.

Kars’a hareket edecek olan Turistik Doğu Ekspresi’nin özellikle bölge ekonomisine büyük ölçüde katkı sunduğu ve tüm dünyadan binlerce turistin katılmak istediği 2019’da başlayan ilk seferin ardından gündeme gelmişti. Kars dışında Sivas ekonomisine de büyük faydaları olması beklenen yeni seferlerin gerekli koronavirüs önlemleri alınarak yapılacağı açıklandı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi