Sivas Ekonomisini Destekleyecek Tren Yola Çıktı

Sivas Ekonomisini Destekleyecek Tren Yola Çıktı
23:34 - Aralık 15 2021 Çarşamba

Koronavirüs salgını nedeniyle 21 aydır yapılamayan Turistik Doğu Ekspresi’nin yeniden başlatılan seferleri bugün Ankara’dan yola çıktı. Koronavirüs önlemlerinin en üst düzeyde alınarak ve sadece gerekli yükümlülükleri karşılayan bilet sahiplerinin binebildiği trende çok sayıda yolcunun yanısıra çok sayıda önlem uygulanıyor. Turistik Doğu Ekspresi seferlerinin 21 ay sonra yeniden Ankara’dan yola çıkmasıyla birlikte çok heyecanlı olduğunu belirten çok sayıda yolcu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından uğurlandı.

Ankara’dan kalkan trenin güzergahında son durak Kars olmasına rağmen ara durakların olduğu ve bu ara duraklar arasında Sivas’ın bulunması nedeniyle Sivas ekonomisinin de Turistik Doğu Ekspresi sayesinde daha fazla kalkınacağı ve destekleneceği öngörülüyor.

Sadece Kars’a Değil…

Seferlerin başlamasıyla özellikle Sivaslı yerli üreticilerin de bu durumdan olumlu etkilenmesi beklenirken, güzergah üzerinde çok sayıda alışveriş yapma imkanı sunulması bekleniyor. Son durak Kars’a kadar yolcuların uzun bir yolculuk geçireceğini belirten yetkililer ise, “Ankara’dan Kars’a tüm ara duraklar için ekonomik olarak bu sefer önem taşıyor. Daha fazla sefer sayesinde daha çok kişinin bu imkandan yararlanmasını hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi