Sivas böyle bir kafe daha önce görmedi

Sivas böyle bir kafe daha önce görmedi
12:21 - Temmuz 17 2019 Çarşamba

Sivas’ta bir cafe farklı uygulamasıyla gelen müşterilerin takdirini topluyor. Cafede masaların üzerinde numara yerine ünlü edebiyatçıların ve mütefekkirlerin isimleri ve onların doğum ve ölüm tarihleri yazıyor.

SİVAS’TA EĞİTEN CAFE

Sivas kent merkezinde bulunan bu işletmenin sahibi olan Halit Şirkan Hatay kitap okumayı çok seven biri olarak farklı bir uygulamaya imza atmış. Bu cafeye gelenler masalarında numara yerine doğu ve batı kültüründen ünlü edebiyatçılarının isimleri ile karşılaşıyorlar. Masaya oturanlar siparişlerini masaya adını veren sanatçının adıyla veriyorlar.
Halit Şirkan Hatay’a ait bu cafe restoranda masalarda edebiyatçıların isimlerinin bulunmasının yanında bir de bu sanatçıların eserlerinin bulunduğu bir kütüphane bulunuyor. Müşteriler masalarında oturup siparişlerini beklerken bir taraftan da kitaplarını alıp okuyabiliyorlar.

Görenler şaşırıp hayran kalıyor

Kafe işletmecisi Halit Şirkan Hatay, görenlerin çok şaşırdığını, hayran kaldığını ve takdir ettiğini söyleyerek, “Ben Mevlana’dan, Victor Hugo’ dan, Tolstoy’ dan çok etkilenmiş bir insanım. Buradaki yetmiş seksen tane insanın aşk hikayelerine kadar kim sorsa söyleyebilirim. Bu kadar vakıf oldum, bu kadar sevdim bu insanları. Masaların numarası yok. İlk etapta bilgisayar sistemimi kuran şirket numara olmadan mümkün olmayacağını söyledi. Fakat ben öyle bir şey olmayacak, sistemde de bu isimler olacak, elemanlarda bu isimleri öğrenecek dedim. Müşterilerimiz arıyor Shakespeare masasını ayırın, Mevlana masasında yemek istiyorum. Sivas’ta olduğumuz için birde Aşık Veysel masası koydum. Ona da diyorlar ki Aşık Veysel masasında yemek istiyoruz tarzında istekler geliyor. Görenler çok şaşırıyor, hayranlıkla karşılıyor ve ondan sonra takdir ediyor. Benim buradaki amacım gelen insana sadece cismi beslemek değil, aynı zamanda kalbi ve beyni de beslemek gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Üniversite öğrencilerinin de gelip oradan kitap alıp okuyabildiğini aktaran işletme sahibi Halit Şirkan Hatay, kitap okumaya teşvik etmek için ayda beş kitap okuyana bir yemek hediye etmek gibi bir düşüncelerinin olduğunu da kaydetti” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi