Sivas’ta Boşanma Çok mu? Boşanma Sonrası Yapılacaklar Nedir?

Sivas’ta Boşanma Çok mu? Boşanma Sonrası Yapılacaklar Nedir?
23:47 - Mart 15 2020 Pazar

Boşanma oranları, son yıllarda Türkiye genelinde artmaya başlamıştır. Türkiye’nin farklı illerinde çeşitli boşanma oranları bulunmaktadır. Türkiye ortalamasının üzerinde veya altında boşanma oranlarına sahip olan şehirler bulunmaktadır. Sivas ili, boşanma oranlarının yüksek olduğu iller arasında yer almaktadır. Son yapılan araştırmaların ardından Sivas ilinde yaşanan boşanma oranlarının yüzde 11 civarında artığı belirlenmiştir. Aile yapısında kaynaklanan çeşitli olumsuzluklar sebebiyle yaşanan boşanma olayları bulunmaktadır. Türk hukuk sisteminin eşlere sunduğu boşanma imkanından son zamanlarda fazla olarak yararlanılmaktadır.

Boşanma işlemleri çeşitli şekillerde yapılmaktadır. Aile mahkemelerinin görev aldığı boşanma davalarında eşlerin neden boşandığı konusu önem taşımaktadır. Boşanma davaları, anlaşmalı boşanma ve çekişmeli boşanma olarak iki farklı şekilde gerçekleşmektedir. Eşler, boşanmaya karşılıklı olarak karar vermiş ve fikir birliğine varmışsa anlaşmalı olarak boşanabilirler. İki tarafın anlaşamadığı durumlarda ise çekişmeli boşanma davası yapılmaktadır. Boşanma davalarında avukatlar görev yapmaktadır. Mahkeme işlemlerinin karışık olmasından dolayı avukatlara ihtiyaç duyulmaktadır. Türkiye’de yaşanan boşanma davalarının süreleri farklılık göstermektedir.

Boşanma Davası Sonrası Ne Yapılır?

Evlilik, aile oluşturmanın ilk adımı olarak bilinmektedir. Toplumun önemli bir yapısı olan aile için eşler bir araya gelerek evlenmektedir. Evlilik kararı alan çiftler, evlendikten sonra çeşitli nedenlerden dolayı anlaşmazlıklar yaşayabilmektedir. Bu tür anlaşmazlık yaşayan kişiler, boşanma kararı alabilmektedir. Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşanan boşanma olayları bulunmaktadır. Şiddetli geçimsizlik ve anlaşmazlıklar yüzünden yaşanan boşanma davaları sonrasında eşler ayrılık yaşamaktadır. Yaşanan ayrılık sonrasında eşlerin yapması gereken şeyler bulunmaktadır. Hem eşlerin hem de çocukların hayatlarının normal seyrinde devam etmesi için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır.

Boşanma sonrasında eşlere düşen çeşitli sorumluluklar bulunmaktadır. Erkekler, mahkemelerin gerek gördüğü durumlarda karşı tarafa gerekli nafaka ödemelerini yapmalıdır. Eşlerin çocuk sahibi olması durumunda boşanma davası sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Çocuğa; hem annenin hem de babanın ilgi göstermesi gerekmektedir. Aksi durumlarda çocuklarda çeşitli sorunlar meydana gelebilmektedir. Bu nedenle her iki tarafında boşanma sonrası çocukların ihtiyaçlarını karşılaması gerekmektedir. Boşanma sonrasında yapılması gerekenler ile ilgili avukatlardan ve aile danışmalarından bilgi alınması faydalı olacaktır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi