Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden Jet Yakıtı Çalışması

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden Jet Yakıtı Çalışması
15:21 - Aralık 28 2022 Çarşamba

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından yapılan ve gerçek jet motoru üzerinde çalışmaların sürdürüldüğü çalışmada jet uçaklarının yakıtları ile ilgili tasarruf yapılması hedefleniyor.

Gerçek Jet Motoru Üzerinde Çalışılıyor

Teknik çalışmaları ve bilimsel araştırmalarını güçlü akademik kadrosu ile ve ileri teknolojiyle donatılan laboratuarlarda yapan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi çalışmaları ile adından sıkça söz ettiriyor. Üniversite havacılık alanında verdiği eğitimlerle de bu alanda çok değerli görülen çalışmalara imza atıyor. Üniversite bünyesinde bulunan İtki laboratuarında gerçek bir mikro turbojet motoru bulunuyor. Uçak Mühendisliği bölümünde eğitim gören öğrenciler buradaki gerçek jet motorları üzerinden çalışmalarını yapıyor. 

Üniversitede jet motoru üzerinde yapılan çalışmalarda termodinamik değerlerle jet motorunun performansı ve özel yakıt tüketimi konusunda denemeler yapılıyor. Yapılan denemelerde farklı motor devirlerinde ölçülebileceği belirtilirken bunun tamamlanması ile jet yakıtlarında tasarruf elde edilebileceği belirtiliyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi