Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bu yıl öğrenci almaya başlayacak

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bu yıl öğrenci almaya başlayacak
16:45 - Mart 19 2019 Salı

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencilerini Lisansüstü alanda alacaklarını ifade etti.

Sivas’ın 2. Üniversitesi olarak 18 Mayıs 2018 tarihinde resmen kurulan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, düzenlemiş olduğu basın toplantısı ile üniversitenin kuruluş aşamasında bugüne kadar yapılanları ve yapılması planlananları anlattı. Mehmet Kul üniversitenin merkez kampüsünün Kurt Deresi Mevkiinde 455 bin metre kara alanda inşa edileceğini söyledi. Kul üniversitenin ilk öğrencilerini önümüzdeki yıl lisansüstü alanda alacağını belirtti. Kampüsün alt yapısının tamamlanmasının ardından lisans ve ön lisans alanlarında öğrenci alacaklarının altını çizen Kul, üniversitenin ilk etapta; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi ve Lisansüstü Eğitim Fakültesinden oluşacağını bildirdi. Mehmet Kul, Yabancı Diller Yüksekokulunun şu anda aktif olduğunu ve öğrencilerinin eğitim hayatlarına devam ettiğini sözlerine ekledi.

Üniversitede 641 akademik ve idari personel bulunacak

Mehmet Kul, yeni üniversitede 300’ü akademik toplamda 641 personelin ihdas edildiğini 2019 yılı içerisinde ise 35 akademik ve 15 idari personel alımının yapıldığını söyledi.

Savunma sanayi önceliğimiz olacak

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, savunma sanayisi alanında ihtisaslaşan ve alanda ülkemize hizmet vermeyi amaçlayan bir üniversite olmak istediklerini ifade ederek, “Öncelikle biz bir ihtisas üniversitesi olmayı planlıyoruz. Yani bir tematik alanda uzmanlaşmak istiyoruz. Seçtiğimiz alan Savunma Sanayi alanı. Çünkü ülkemizde Savunma sanayi alanında büyük bir boşluk var. Hem ürün boşluğu var hem de araştırmacı nitelikli mühendis boşluğu var. Sivas‘ta ASELSAN hassas optik çalışmalarına devam ediyor, ticari üretimini yapıyor. Bunun devamı gelecek. Savunma sanayisi kuruluşunun ya da firmalarının Sivas’ta oluşabilmesi için üniversitemizi başlangıç olarak görüyoruz. Özellikle Savunma Sanayi alanında ürün odaklı çalıştırmalar gerçekleştirmek, bu ürün odaklı çalıştırmaların testlerini, prototiplerini yaptıktan sonra yani ARGE çalıştırmalarının sonrasında istiyoruz ki Sivas’ta sanayiciler bu girişimleri yapsınlar. Yeni bir ileri teknoloji kolunun Sivas’a girmesini istiyoruz. Çünkü bu hem Sivas için hem de ülke için faydalı olacak bir şey. Savunma sanayinde çalışacak akademisyenlerimizi temin içinde gerekli çalışmalarımızı yaptık.”dedi.