Sivas Belediyesi’nin %25’lik Su Zammı Tartışma Konusu Oldu

Sivas Belediyesi’nin %25’lik Su Zammı Tartışma Konusu Oldu
19:06 - Kasım 21 2021 Pazar

Geçtiğimiz 2020 yılında suya zam yapmayan Sivas Belediyesi, %25’lik su zammını duyurdu. Yeni alınan kararla birlikte Sivaslı vatandaşlar bundan sonra su faturalarında %25 daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacak ve 100 liralık su faturası ödeyen hemşehriler yeni zam kararıyla birlikte 125 lira su faturası ödemek zorunda kalacak.

Döviz karşısında azalan belediye bütçeleri ve artan maliyetler nedeniyle Türkiye’nin birçok ilinde benzer su zammı haberleri gelirken, uygulanan %25 oranındaki zam Sivas’ta çok sayıda vatandaşın tepkisini çekti. Suya yapılan zammı yüksek bulan Sivaslılar başta sosyal medyadan olmak üzere yetkililere seslendi.

Su Kullanımı Yıldan Yıla Artıyor

Sivas Belediyesi tarafından yapılan su zammının ardından 2022 yılında hemşehriler suya daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacak ve aynı zamanda su kullanımında büyük artış yaşanması bekleniyor. Coronavirüs pandemisi ile birlikte Sivas’ta su kullanımının büyük ölçüde artış gösterdiği bilinirken, su zammının özellikle kış aylarında değil ancak yaz aylarında tüketime nasıl yansıyacağı merak konusu.

Su zammının yanında geçtiğimiz hafta Sivas’ta çok sayıda esnaf tarafından mangal kömürüne %32 oranında zam yapıldığı açıklanmıştı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi