Sivas Belediyesi’nden Su Kesintisi Açıklaması

Sivas Belediyesi’nden Su Kesintisi Açıklaması
21:52 - Kasım 28 2021 Pazar

Cumartesi-Pazar arasında Sivas genelinde gerçekleşen su kesintisinin uzun sürmesinin ardından Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin açıklama yaptı. Sivas genelinde baraj suyunda yaşanan düşüş ve buna bağlı su kesintileri bir süredir il genelinde birçok ilçede uygulanıyordu.

Ancak bu kez tüm Sivas genelinde uygulanan su kesintisinin etkisi kısa süre içinde sorunlara neden oldu ve saatler süren kesinti nedeniyle başta işyerleri olmak üzere çok sayıda hanede su sorununa yol açtı. Su sipariş hatlarının kilitlendiği belirtilirken, Sivas halkının böylesi büyük kesintiye hazırlıklı olmadığı ve kesintiler nedeniyle sosyal medyada tepki gösterdiği görüldü.

“Vatandaşlar Dikkatli Kullanmalı”

Başkan Bilgin, su kesintisinin nedeni konusunda baraj suyunda yaşanan düşüşü gösterirken, bunun çeşitli problemlere neden olduğunu ve su kesintilerine yol açtığını açıkladı. Bilgin, “Su kesintileri bir süredir ilimiz genelinde devam ediyor. Su kesintilerinin önüne geçmek ve su sorunu yaşamamak için tüm ekiplerimizle sahada çalışıyoruz. Bu noktada hemşehrilerimize büyük görev düşüyor… Suyu tasarruflu kullanalım ve mümkün oldukça israftan kaçınalım” dedi. Sivas’ta belirli bölgelerde saatlerdir su kesintisinin devam ettiğine yönelik şikayetler ise sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Yorumlar (1)
  • AL
    alper
    2 sene ago
    Türkiye nin en büyük ırmağı KIZILIRMAK şehir içinden geçerken..... su kesintisi... diyeceklerim bu kadar.
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi