Sivas Belediyesi’nden Örnek Güvenlik Hamlesi: Okullarda Güvenlik Görevlisi Projesi
Sivas Belediyesi, yerel eğitim alanında güvenliği artırmak amacıyla hayata geçirdiği öncü bir projeyi sürdürüyor. 2024 yılında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında, şehirdeki ortaöğretim kurumlarında çalışan 30 güvenlik personelinin ücretleri belediye bütçesinden karşılanıyor.
Belediye Başkanı Adem Uzun, son zamanlarda yaşanan trajik olaylar ışığında, eğitim kurumlarında güvenliği sağlama çabasını yeniden vurguladı. Başkan Uzun, bu tür projelerin her yıl yenilendiğini ve güvenli bir eğitim ortamı sağlama konusunda kararlı olduklarını belirtti.
Ayrıca, eğitimci kimliğiyle de bilinen Başkan Uzun, toplumsal olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, okulların öğrenciler için en güvenli alanlar olması gerektiğini, bu yüzden güvenlik görevlisi istihdamının önemini vurguladı. Eğitimde güvenliğin önemine dikkat çeken Uzun, benzer olayların tekrar yaşanmamasını umduğunu ve etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerini iletti.

