Sivas Belediyesi Yeni Taş Ocağı İle Yıllık 200 Milyon TL Tasarruf Sağlayacak

Sivas Belediyesi Yeni Taş Ocağı İle Yıllık 200 Milyon TL Tasarruf Sağlayacak
13:30 - Şubat 5 2025 Çarşamba

Sivas Belediyesi, İşhan bölgesinde kurduğu yeni taş ocağı tesisini tam kapasite ile faaliyete geçirdi.

Tesiste, modern teknoloji kullanılarak cevher taşları işleniyor ve çeşitli boyutlarda yol yapım malzemelerine dönüştürülüyor. Bu malzemeler, şehrin yeni açılacak cadde ve sokaklarının inşaatında kullanılacak.

Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun ve ilgili ekip üyeleri, taş ocağını ziyaret ederek tesisin işleyişi ve ekonomik faydaları hakkında bilgi aldılar. Başkan Uzun, tesisin yıllık maliyet tasarrufunun 200 milyon TL’yi aşacağını belirtti.

Belediye Başkanı Uzun, “Belediyemiz, Sivas tarihinde ilk defa kendi taş ocağını açarak, kendi üretimini gerçekleştiriyor. Bu sayede, belediyemiz büyük bir mali tasarruf sağlayarak, bu tasarrufu şehrimiz için daha farklı alanlarda değerlendirecek. Önümüzdeki süreçte, kendi kaynaklarını efektif kullanarak güçlü bir belediye hizmeti sunmayı hedefliyoruz,” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi