Sivas Belediyesi tamamlanan hanımlar kültür merkezini açıyor

Sivas Belediyesi tamamlanan hanımlar kültür merkezini açıyor
17:28 - Mart 7 2019 Perşembe

Sivas Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ahmet Turan Gazi Hanımlar Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi’nin açılışı Dünya Kadınlar Günü’nde hizmete yapılacak.

Sivas halkının sosyal hayata daha etkin katılımlarını sağlamak ve kadınların, gençlerin meslek edinmelerine yardımcı olarak istihdamı artırmak amacına yönelik olarak hanımlar kültür merkezini açıyor. Merkezin bünyesindeki eğitim, kültür ve yaşam merkezlerinde faaliyetlerini sürdürecek olan Sivas Belediyesi, Ahmet Turan Gazi Hanımlar Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi ile hizmet kalitesini artırıyor.

Ahmet Turan Gazi Mahallesinde yapılan ve hanımların ve gençlerin kullanımına yönelik olarak planlanan proje, toplam bin 470 metrekare kapalı alana sahip olarak hazırlandı. Merkezin 20 araçlık otoparkı, 320 metrekare üst bahçe ve 180 metrekare alt bahçe olmak üzere 500 metrekare açık alanı bulunuyor.

Sivas ve çevresi için büyük önem taşıyan bu yatırım; çok amaçlı salon, spor salonu, hanımlar kültür merkezi ve gençlik merkezi olmak üzere 4 ana bölümden oluşuyor. Bu sosyal ve kültürel etkinlik alanlarında kütüphane, derslikler, kurs odaları, kafeterya ve sosyal alanlar da yer alıyor.