Sivas Belediyesi 2022 Bütçesi Belli Oldu

Sivas Belediyesi 2022 Bütçesi Belli Oldu
19:57 - Kasım 21 2021 Pazar

Sivas halkına sunulacak olan hizmetleri ve sosyal yardımları doğrudan etkileme gücüne sahip olan Sivas Belediyesi 2022 Bütçesi kabul edildi. Son dönemde özellikle belediyelerin bütçe tartışmalarının başladığı bir dönemde Sivas Belediyesi’nin bütçesinin ne kadar olacağı merak konusu olmuştu.

Yapılan son dakika açıklamasında, Sivas Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesinin 900 milyon lira olarak belirlendiği ve bu rakamın rekor olduğu açıklandı. önceki yıllara göre daha büyük bir bütçeye sahip olan belediye yetkililerinin özellikle birçok alanda daha iyi çalışmalar gerçekleştirebilecek bütçeye sahip olduğu belirtildi.

Rekor Artış

Daha önce bir yıl arayla hiç bu kadar büyük artış olmadığını belirten Sivas’ın en önemli siyasi isimleri, 300 milyon liralık artışın belediye açısından oldukça rahatlatıcı olacağını düşünüyor. Ancak yükselen döviz kuru ve çeşitli maliyetler, suya yapılan %25 oranında zam gibi gelişmeler Sivaslıların alacağı hizmetleri doğrudan etkileyecek gelişmeler olarak görülmekte. Özellikle döviz nedeniyle bütçenin yeterli olamayabileceği yönünde endişeler olsa da, bu endişelerin ne kadar gerçekçi olduğu ve belediyenin imkanları nasıl kullanacağı merak konusu.

Sivas Belediyesi 2021’de gerçekleştirdiği çalışmalar ile vatandaşın beğenisini kazanırken eleştiriler zaman zaman gündeme getirilmişti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi