Sivas Altınyayla’da 500 Yıllık Mezarlık Dikkat Çekiyor!

Sivas Altınyayla’da 500 Yıllık Mezarlık Dikkat Çekiyor!
18:06 - Ekim 18 2021 Pazartesi

Sivas Altınyayla’da bulunan tarihi mezarlık özellikle büyük mezar taşlarıyla ilgi uyandırıyor. Kendine özgü taşlara sahip olan bu mezarlığın tarihine dair bir kanıt da bulunmuyor. Altınyayla ilçesi geçmişten günümüz kadar uzanan süreç içerisinde pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapan bir bölge olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Mezopotamya’dan başlayarak Roma ve Bizans dönemine kadar pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapan ilçede farklı tarihi eserler de bulunuyor.
Altınyayla’daki insan boyundan daha uzun taşların bulunduğu bu mezarlık; yuvarlak taşlarıyla da ilgi çekiyor. Öte yandan mezarlığın geçmişine dair net bilgilere henüz ulaşılmazken bu mezarlıkta kimlerin yattığı da bilinmiyor. Altınyayla’da sakinlerinden birisi olan Kadir Yılmaz; kendisinin 85 yaşında olduğunu belirterek buradaki mezarların ne zamandan beri var olduğunun bilinmediğini söylüyor. Mezarlığın ilginç yapısı son zamanlarda ziyaretçilerin de merakını uyandırıyor!
Sarıklı mezar taşlarının bulunduğunu ifade eden Kadir Yılmaz; kimi zaman burada yatanların hoca kimi zaman da ağa olarak isimlendirildiğini belirtiyor. En az 500 yıllık tarihi bulunduğu ifade edilen mezarlık, taşlarıyla ilgi çekmeye devam ediyor. Konuya dair açıklama yapan Nafi Öztürk; mezarlığın ne zamandan bu yana var olduğunun bilinmediğinin altını çiziyor. Buradaki büyük taşların mezarlık bölgesine nasıl getirildiği de önemli bir soru işareti olarak karşımıza çıkıyor. Mezarlık sıra dışı taşlarıyla ilginç yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor!

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi