Sivadokya Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Sivadokya Ziyaretçi Akınına Uğruyor
16:55 - Şubat 22 2019 Cuma

Sivas’ta Kapadokya’ya benzemesi nedeni ile Sivadokya ismi ile anılan ve yüzey şekli Mars gezegenine benzetilen Eğribucak kayalıkları ziyaretçilerin yoğun talebi ile karşılaşıyor. Bölgenin tanıtımı amacı ile birçok sivil toplum kuruluşu kayalıklara geziler düzenlemekte.

Eğribucak kayalıkları şekli ve rengi ile araştırmacı ve turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Dünya’daki Mars olarak anılan ve Sivadokya ismi ile ün salmış bölge ziyaretçi akını ile baş başa kalmış durumda. Bölgenin tanıtılması için Sivas İl Özel İdaresi, Sivas Dağcılık Temsilciği, Sivas Doğa Sporları, SİVDAK, Alpin Doğa Gençlik, Cumhuriyet Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu ve katılan herkes için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe toplam 85 kişi katıldı. Doğanın korunması için önem verilmesi gerektiği vurgulandı. Doğayı gençlerle buluşturmak için kuruluşlar yoğun çaba sarf ediyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülpınar Akbulut Özpay,”Dünyadaki Mars ‘Sivadokya’ doğa yürüyüşü gezisi düzenledik. Eğribucak kayalıklarındayız. Yukarı Kızılırmak Jeopark içerisindeki 8 rotadan bir tanesini oluşturmakta gençlerle birlikte buranın oluşumlarını ve doğa farkındalığını yaratmaya çalışıyoruz. Bu sahanın turizm kazandırılması için çaba sarf ediyoruz.” dedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet Hasdemir,”85’e yakın arkadaşımızla Eğribucak köyündeki 23 milyon yıl geçmişi olan yerde Sivas’ımızın bir değeri olan güzel ve doğa harikası yere faaliyet düzenledik.” diye konuştu.