Şişli’de hemşirenin rehin alındığı olayın detayları ortaya çıktı

Şişli’de hemşirenin rehin alındığı olayın detayları ortaya çıktı
16:12 - Aralık 31 2020 Perşembe

Şişli Merkez Mahallesi Abide-i Hürriyet Caddesi’ndeki özel bir cerrahi tıp merkezinde dün saat 15.30’da meydana gelen olayda, Ramazan K. (30) bıçakla sağlık merkezine girdi ve burada çalışan hemşire Hayrünnisa C. rehine olarak ceketinin altına sakladığı ekmek bıçağı. İhbar üzerine olay yerine gelen Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenlik önlemleri aldıktan sonra saldırganı ikna etmek için çalışmalara başladı.

Suç makineli saldırgan adliyeye gönderildi

Kişi ikna olamayınca Şişli polisi saldırganın bir anlık boşluğundan yararlanarak Ramazan K’yı etkisiz hale getirdi, hemşireyi kurtardı ve saldırganı gözaltına aldı. Olaydan sonra karakola götürülen ve işsiz kalan Ramazan K., “kişiyi özgürlüğünden mahrum bırakma”, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla adli işlemlerin ardından adliyeye sevk edilmiş ve “kasıtlı olarak yaralamak”. Saldırganın “yaralama”, “tehdit” ve “kadına şiddet” gibi çok sayıda suç kaydına sahip olduğu öğrenildi.

ALAKALI HABERLER

Şişli Tıp Merkezi’nde bıçaklı saldırgan korku

Olayın ayrıntıları ortaya çıktı

Öte yandan olayı gerçekleştiren kişinin açıklamasında ilginç detaylar ortaya çıktı. Saldırgan Ramazan K., hemşire Hayrünnisa C.’nin yaklaşık 3 yıl önce ablası Şeyma D. ile görüşmeye başladığını ve D’nin evlenmek için kaçtıktan sonra evlendiğini öğrendiğini söyledi. Ramazan K.’nin bu süreçte Şeyma D.’ye altın para verdiğini ancak evlendiğini ve ayrıldığını öğrenmesinin ardından Şeyma D.’nin istediği altın ve parayı iade etmediğini belirtti. Bu nedenle ailesiyle ara verdiği öğrenilen Ramazan K.’nın Şeyma D’ye ulaşamadığı ve çalıştığı tıp merkezine giderek kardeşi Hayrünnisa C’yi rehin aldığı ortaya çıktı.

Polis şefinden hayat kurtaran müdahale

Öte yandan Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin organize çalışmalarının olay sırasında hemşireyi bırakmaya ikna olamayan Ramazan K.’ya devam ettiği, Şişli İlçe Emniyet Müdürü Özay Kayhan’ın ise yaralandığı belirlendi. an boşluk ve saldırganı etkisiz hale getirdi. Böylelikle kurtarılan hemşirenin saldırgandan alındığı ve saldırganın kısa sürede ekipler tarafından etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı.

Doğan Can Cesur – Ömer Faruk Yıldız

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi