Şırnak’ta 3,5 milyar değerinde 591 proje hayat buluyor

Şırnak’ta 3,5 milyar değerinde 591 proje hayat buluyor
18:00 - Ekim 18 2020 Pazar

Toplu açılış töreni öncesinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde Şırnak’ın gösterdiği nezaketle bölgenin kaderinin değiştiğini söyledi. Şırnaklıların bu seçimlerde elde edilen sonuçlarla Diyarbakırlı anneleri cesaretlendirdiğini belirten Erdoğan, “Bugün bizi coşkuyla kucaklayan Şırnak halkına teşekkür ediyorum. Şırnak’ta 31 Mart seçimleri dik duruşu tüm Türkiye’ye örnek oldu. Bu seçimlerle birlikte ülkemiz terörle çok daha kararlı bir şekilde mücadele etmeye başladı. Terör mağduru olan kardeşlerimiz şikayetlerini açıkça ortaya koydu. Diyarbakır annelerine cesaret aşıladınız. Bölgemizin geleceğinde teröre yer olmadığını söylediniz. 31 Mart’ta, demokrasinin dışında bir yol arayanlara, tehditlerle dolu insanların iradesini gasp etmek isteyenlere derin bir ders verdiniz. Terör örgütünün siyasi uzantıları için iradenizi ihlal etmediniz. Bize bu gururu verdiğiniz için teşekkür ederiz. 31 Mart seçimlerinde bize sahip çıktınız ve umarım sizinle ilgileniriz. Sizi ve bizi birbirine bağlayan bağları kucaklayacağız. Bizi utandırmadığınız gibi sizi de utandırmayacağız. Yaptığımız işler ve hizmetlerimizle Şırnak’ı daha da güzelleştirmeye devam edeceğiz. TOKİ’nin Şırnak’ta yaptırdığı evleri burada görebilirsiniz. Bir zamanlar Şırnak’ta sokakların ortasında fosseptik akıntıları vardı, bugün değiller. Şırnak’a eli boş gelmedik. Bugün eğitim, sağlık, spor, altyapı, enerji ve güvenlikten 3,5 milyar değerinde 591 proje ve yatırım açıyoruz. Toplamda 3,5 milyarın üzerinde yatırımla size yüzlerce proje getiriyoruz. Bu hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum. Bu hizmetlerden dolayı bakanlıkları, kurumları ve belediyeyi tebrik ediyorum. Bundan böyle yatırım seferberliği ürünlerini sizlerle açmaya devam edeceğiz. Şırnak ve Şırnak kardeşlerimize aşığız. Seni sadece Allah için seviyoruz. Milletimize efendi olmak için değil, hizmetkar olmak için geldik. Siyaset anlayışımıza göre, insanları etnik kökenlerine ve inançlarına göre sınıflandırarak partizanlık yoktur. Askerlik yaparken aldığımız oy oranına değil ihtiyaca bakıyoruz ”dedi.

“Önce hayal ettik, sonra hayallerimizi gerçekleştirdik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce yatırım hayal ettiklerini, ardından tek tek hayallerini gerçekleştirdiklerini ifade etti. Erdoğan, “Son 18 yılda Şırnak’a getirdiklerimiz, samimiyetimizin ve çabamızın en somut örneğidir. Şırnak Türkiye ile birlikte her alanda gerçekten bir noktaya ilerliyoruz. Önce hayal ettik sonra hayallerimizi gerçekleştirdik. Başta terör örgütü olmak üzere hiç kimsenin hayallerimize girmesine izin vermedik. Son 18 yılda eski rakamla 12,5 katrilyon lira yatırım yaptık. Türkiye corona virüs salgını döneminin gücünü çok daha iyi anladı. Son 8 ayda 18 yılda yaptığımız sağlık yatırımlarının meyvelerini aldık. Bu krizi elimizden gelenin en iyisini yaptık ve gerçekleştiriyoruz. “Açgözlü meslek birliklerine rağmen sağlık sistemimizin başını belaya sokmasına izin vermedik.”

Tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuşmasında kardeşliğe vurgu yaptı. Birlik ve dayanışmanın bozulmasına izin verilmeyeceğini ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kimsenin milletin iradesini ezmesine izin vermedik. 18 yıllık mücadelemizin sonunda artık herkesin bu gerçeği gördüğüne inanıyorum. Türkiye’de anketler dışında bir otorite yok. Milletten izin almayan hiç kimseye izin vermeyeceğiz. Terörizmin ve siyasetin tasarlandığı günler sona erdi. Türkiye’nin geleceği terör ve şoka yer değil. Onlara güvenenler kaybetmeye mahkumdur. Ülkemizi şiddet yoluyla engelleme girişimleri başarısızlıkla sonuçlandığı gibi, ülkeye yabancı senaryolarla gelme çalışmaları da sonuçsuz kalmıştır. Aramıza hiç kimsenin bir anlaşmazlık tohumu ekmesine izin vermeyeceğiz. Kardeşliğimize yönelik saldırılara birbirimize kenetlenerek karşılık vereceğiz. Türk, Kürt, Arap, Boşnak ve Gürcü niteliklerimizle tek millet olarak birbirimize sahip çıkacağız. Atalarımızın kanından rengini alan tek bayrakla geleceğe yürüyeceğiz. Tek bir ülkede ameliyat olmasına izin vermeyeceğiz. Tek devlet sınırlarımız içinde barış içinde yaşayacağız. “

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından açılan projelerin kurdeleleri kesildi.

Melih Yiğit – Murat Başal – Serdar Gükçe

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi