Şırnak anneleri HDP’den hesap sormaya devam ediyor

Şırnak anneleri HDP’den hesap sormaya devam ediyor
18:12 - Ekim 15 2020 Perşembe

Terör örgütü PKK tarafından çocukları kaçırılan aileler HDP Şırnak binası önünde protesto gösterisi düzenledi. Acı çeken ailelere şehit aileleri ve Şırnaklı kadınlar eşlik etti. Yoğun güvenlik önlemleri altında HDP il binası önüne ellerinde Türk bayraklarıyla gelen kadınlar, terör örgütü PKK ve HDP’ye tepkilerini dile getirdi. Kadınlar sık sık ‘PKK ile birlikte’, ‘şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı.

1992 yılında babasını kaybeden Besra Bildik, “Artık gözyaşımızın dökülmesine izin vermeyin. Bu bayrak hepimiziz. Sonuna kadar hep bu bayrağın ve bu ülkenin yanında olacağız. Bundan sonra. anneler ağlamamalı. Çocuklar bu annelere teslim edilmeli. Bizim gibi kızlar eşsiz bırakılmamalı. Hepimiz kardeşiz. Bu vatan hepimiz içindir. “

“Avrupa’da kendi çocuklarına öğretiyorlar, çocuklarımızı dağlara sattılar”

Oğlunun 14 yaşında dağa kaçırıldığını belirten Hamdiye Aslan, “Çocuklarımıza HDP’den soruyoruz. Neyin sebebini istiyorlar. Bu çocuklardan HDP sorumludur, isterlerse getirebilirler. Bizimki yerine kendi çocuklarını göndermeliler ”dedi. Grup daha sonra sessizlik içinde dağıldı.

Melih Yiğit

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi